Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Wario Land 4

Game Boy Advance on tähän mennessä kyennyt pitämään tasoloikka-fanit tyytyväisenä. Ubi Softin kaunis Rayman Advance, sekä Nintendon pikaisesti, mutta huolella väsätty Super Mario Advance ovat molemmat olleet laatupelejä. Nintendo päätti jättää todellisen tasohyppely-hitin tulevaisuuteen, ja lämmittää tutut Super Mario 2:n ja Mario Brosin uudelleen GBA:n julkaisu varten. Nyt tämä tasohyppely-hitti on kuitenkin täällä.

Marion ilkeä veli Wario teki ensiesiintymisensä jo kauan aikaa sitten Super Mario Land 2:n "pääpahiksena". Loppujen lopulta Wario sai Game Boylle oman pelisarjansa, joka on saapunut nyt tähän asti parhaaseen osaansa. Wario Land-pelisarja on hyvin Mario-tyylinen, joskin siinä on melko erilainen ohjaussysteemi ja juoni. Marion yrittäessä pelastaa prinsessan kerta toisensa jälkeen Bowserin kynsistä, keskittyy Wario johonkin tärkeämpään, nimittäin aarteiden haalimiseen. Tämänkertainen seikkailu lähtee liikkeelle Warion kuullessa suuresta pyramiidilöydöstä, joka vaikuttaisi olevan täynnä aarteita. Hetkeäkään epäröimättä sankarimme(?) hyppää autoonsa, ja lähtee ajamaan kohti tätä suurta aarretta...


Tämän pelin grafiikoilta osasi odottaa jo ensimmäisten screenshotien perusteella paljon. Eikä peli petä. Maailmat ovat erittäin värikylläiset ja kauniit. Myöskin yksityiskohdat aina Warion julmaa ilmettä myöten ovat silkka rautaa. Pelin grafiikka on rakennettu hivenen eri tavalla kuin Mario Kartin ja Tony Hawkin, joten on hankalaa sanoa ohittaako Wario näitä varsinaisesti ulkonäössä, mutta Mario Advancella ja Raymanilla tämä peli pyyhkii mattoa.

Musiikit ovat kentissä koko lailla vaimeat, eivätkä aina tunnu olevan edes oikeassa kentässä. Äänitehosteet koostuvat muutoin tyypillisistä tasohyppely-äänistä, sekä Warion uskomattoman hauskoista kommenteista ja huudoista.


Pelin parhaita puolia on jo kauan Wario-peleissä vakiona ollut haastetaso. Peli koostuu pyramidin sisällä olevista maailmoista, joissa kussakin on neljä tasoa, joista jokaisesta on löydettävä neljä kristallinpalasta, voidakseen avata oven maailman pääviholliseen. Jokaisessa maailmass on lisäksi minipelitaso. Äärimmäisen hauskoja minipelejä pääsee pelaamaan jos on kerännyt tasoilta tarpeeksi kolikoita. Minipeleistä voi pulestaan tienata kolikoita, jolla voi ostaa esineen, joka on avusi mentäessä taistelemaan päävihollista vastaan. Kuhunkin kenttään astutaan sisään mustalta aukolta näyttävästä portista. Warion löydettyä kentästä kaikki neljä kristallinpalasta, on hänen löydettävä tasolta vielä seuraavaan kenttään vaadittava avain. Tämän jälkeen avataan tason toisessa päädyssä olevasta kytkimestä portti, josta kentälle myöskin saavuttiin. Pelaajalle annetaan aikaa poistua tasolta kentän pituuden mukaan. Jos kenttä on suuri, ja joitakin kristllinpalasia ei voi saada ennen portin avaamista, annetaan poistumisaikaa enemmän. Jos aika pääsee loppumaan kesken, silloin sitä ryhdytään verottamaan Warion rahoista (GRAAAHH!!!). Jos rahatkin pääsevät hupenemaan, lentää Wario kentältä ulos. Poiketen aiemmista Wario-peleistä, tässä Wario ei ole kuolematon. Hänen täytyy kerätä sydämenpalasia mittariinsa pysyäkseen kasassa. Warion kuoltua ei tule kuitenkaan mitään rasittavaa gameoveria, vaan taso on aloiettava alusta. Pelin tallennussysteemi toimii moitteeta.


Jos olet pelannut aiemmin Wario Land-sarjan pelejä, tunnet olosi todella kotoisaksi. Wario Land 3:ssa ollut liikkeiden oppiminen kokemuksen myötä roolipeli-tyyliin on jätetty kokonaan pois. Wario osaa kaikki liikkeet heti pelin alussa. Pelin ensimmäinen kenttä opettaa myös harjoituksen kera vasta-alkavalle Wariolle kaikki tarpeelliset liikkeet. Myöskin tutut muodonmuutokset litistymisestä zombiehen ovat mukana. Pelin kentät on hyvin suunniteltuja, eikä pelaaja päädy missään vaiheessa hakkaamaan konsoliaan seinään. Ohjaus toimii moitteetta.

Wario Land 4 on GBA:n tähän mennessä paras tasohyppely. Se on ylettömän hauska ja vetovoimainen. Itse pelaan tällä hetkellä Wario Land 4:ta enemmän kuin mitään toista peliä. Peliä pelatessa on hauska mietiskellä, mistä idea koko Wario-hahmoon on edes lähtenyt. Mario on äärimmäisen kiltti kaveri, joka hymyilee ja pelastaa prinsessoja, ja on kaikin puolin yhteiskuntakelpoinen kansalainen. Wario on Marion täydellinen vastakohta. Wario-pelejä pelaavat todennäköisesti kaikki Mario-pelien ystävät. Ei pelkästään siksi että molemmat ovat loistavia pelejä, vaan koska kaikilla ihmisillä on pimeä puoli. meidän on jokus pakko päästä Mrion ylettömän kiltistä maailmasta tuulettumaan ja raivoamaan, ja Wario on juuri siihen tarkoitukseen luotu kanava. Tämän lyhyen oppimäärän psykologian luennon jälkeen voin ainoastaan suositella jokaista GBA-pelaajaa ostamaan tämän pelin ihan muitta mukinoitta. Se on parsta mitä olet GBA:llesi syöttänyt sitten Mario Kartin.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi