We Sing

"Our house, in the middle of our street"

Wii on ottanut haltuun paikallisen moninpelin näinä verkkopelaamisen kulta-aikoina, mutta Lipsin ja SingStarin kaltaisia laulupelejä ei konsolilla ole juurikaan nähty. Skandinaviassa toimiva Nordic Games pyrkii nyt paikkaamaan tätä aukkoa We Sing -nimikkeellään.

We Singin mukana tulee kaksi Logitechin USB-mikrofonia ja neliporttinen USB-hubi. Kansitekstien mukaan kyseessä on maailman ensimmäinen neljää mikrofonia tukeva laulupeli. Valitettavasti mikrofonit ovat langallisia, joten aivan hillitöntä joraamista en suosittele. Kun lisävarusteet on yhdistetty konsoliin, voidaan aloittaa tutustuminen hittibiiseihin vuosien varrelta.

"I'm a man without conviction, I'm a man who doesn't know"

Kolmenkymmenen kappaleen valikoima on mukavan monipuolinen. 80-lukua muistavat ilahtuvat artisteista kuten Madness (mahtava Our House), Culture Club (edelleen kovin tarttuva Karma Chameleon), UB40, The Police, Meatloaf ja Blondie. Viime vuosien hiteistä vastaavat taas esimerkiksi Coldplay, Lady GaGa, Kaiser Chiefs, The Automatic ja Amy Winehouse. Lähihistoriasta eli 90-luvun valikoimaan ovat kulkeutuneet muun muassa yhden hitin hauska ihme Shampoo, yhden hitin vähemmän hauska ihmetys Aqua sekä Spice Girls, jolta mukaan on valittu naisviisikon ensimmäinen suosikkirallatus Wannabe.

Pelin ulkoasu, toteutus ja säännöt mukailevat muiden konsoleiden tuttuja laulupelejä. Ulkoisesti We Sing on selkeä, eikä turhia grafiikkakrumeluureja jää kaipaamaan. Musiikkivideon pyöriessä taustalla laulajalle näytetään sanoitukset ja ruudulla vinkataan graafisesti milloin vokaalisuoritusten täytyisi alkaa. Ruudulla näkyvät värilaatat esittävät sävelkorkeutta ja äänen pituutta, joita seuratessaan pisteitä pitäisi ainakin kertyä reippaammin.

"Mum mum mum mah, Mum mum mum mah"

Vaikeustasoja on kolme, joilla ei tosin ole juurikaan väliä. Sävelien ja sanojen tunnistaminen on nimittäin ala-arvoisesti toteutettu. Kovimmalla vaikeustasolla monotonisesti ja taukoamatta mylviminen yhdellä sävelasteikolla tuotti ruudulle "Great!" huudahduksia. Kappaleen loputtua örisijä saa vieläpä kannustavat kehut kaupan päälle. Parhaita pisteitä ei tällä tavalla välttämättä pysty keräämään, mutta lopullinen tulos saattaa oikein laulavan ja sävelkorvattoman lahjattomuuden välillä jäädä epäreilulla tavalla pieneksi. Ilmeisesti tämä on osa kehittäjien strategiaa, mutta tämänkaltaisessa pelissä helpottamiset saisivat jäädä vain idea-asteelle.

We Sing sisältää kolme erilaista pelitilaa. Solo-tilassa voi harjoitella etukäteen joko soolona tai kappaleesta riippuen duettona. Karaoke-tilassa ei tarvitse välittää pistemääristä tai oikein laulamisesta, mutta toisaalta se ei myöskään toimi todellisena karaokena alkuperäisen laulajan äänen kuuluessa taustalla. Party-moodissa voidaan kilpailla kavereiden kanssa viidellä eri tyylillä. Näistä mainittakoon vaikkapa "First to 5,000", jossa pyritään keräämään 5000 pistettä ensimmäisenä.

"Uh-oh, we're in trouble, something's come along and it's burst our bubble"

We Sing ei laula SingStaria tai Lipsia suohon, koska verkosta ei voi ladata lisää kappaleita eikä äänentunnistus osoittaudu kovinkaan toimivaksi. Kaikesta huolimatta We Sing voi kuitenkin kerätä paremman puutteessa iloisen porukan tai musikaalisen perheen ruudun ääreen laulamaan yhdessä, sillä kappalevalikoimassa on muutamien mitäänsanomattomuuksien ohella monta mieluista helmeä, joita ei radiokanaviltakaan liikaa kuule.

Galleria: 

Kommentit

Kappalelista:

Amy Winehouse - Tears Dry On Their Own
Aqua - Barbie Girl
Blondie - One Way Or Another
Charles and Eddie - Would I Lie To You?
Chesney Hawkes - The One And Only
Coldplay - Viva La Vida
Culture Club - Karma Chameleon
Duffy - Mercy
Duran Duran Hungry Like The Wolf
Elton John with Kiki Dee - Don't Go Breaking My Heart
James Morrison & Nelly Furtado - Broken Strings
John Denver - Take Me Home, Country Roads
Kaiser Chiefs - I Predict A Riot
Kylie Minogue - Loco-Motion
Lady GaGa - Poker Face
Lily Allen - The Fear
Madness - Our House
Meatloaf - I'd Do Anything For Love (But I Won't Do That)
Moloko - Sing It Back
One Republic Featuring Timbaland - Apologize
Pussycat Dolls - Don't Cha
Roxette - It Must Have Been Love
Shampoo - Trouble
Spice Girls - Wannabe
Sugababes - Girls
Tasmin Archer - Sleeping Satellite
The Automatic - Monster
The Police - Every Breath You Take
Tom Jones - Delilah
UB40 - Red Red Wine

Luulisi että tämänkin nimi olisi "wii sing", pisteet siitä ettei ole.

Pisteet menevät Nintendolle, jotka kieltävät Wii-nimen käytön muilta puljuilta (vrt. We Ski)

Minusta pelin ei kuulukaan vaatia kaunista lauluääntä. Olin kerran bileissä, joissa pelattiin Sing Staria. Yksi kaveri oli pelannut paljon ja sai paljon pisteitä. Hänen laulunsa kuitenkin kuulosti aika kamalalta. Sitten porukassa oli nainen, joka osaa laulaa upeasti ja on sitä opiskellutkit. En nyt muista, kumpi voitti, mutta aika tasaista se oli.

Minusta sen pitää ollakin noin. On tärkeää, että oikea laulutaito antaa pisteitä, mutta kyllä pelissä pitää voida pärjätä, vaikka ääni olisikin aika kamala. Riittää, että se ääni pysyy oikeilla nuoteilla jne.

Pisteitä siis sai vaikka ääni pysyi samalla nuotilla melkein koko biisin ajan. Jossain arvostelussa kerrottiin mikkiin puhaltamisenkin ajaneen saman asian..

Hyvä arvostelu! mielenkiintoisesta pelistä. Nyt, kun arvostelu on luettu, on kiva lähteä pelikaupoille.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi