Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Wii Fit U

Kuusi vuotta sitten ilmestynyt Wii Fit oli yksi niistä mullistavista peleistä, jotka ampaisivat Wiin suosion odottamattoman korkealle. Nyt kun Nintendo painiskelee Wii U:n heikosta myynnistä johtuvista ongelmista, voisiko tämän sukupolven konsolille päivitetty Wii Fit U tuoda helpotusta?

U for Update?

Wii Fit U ei yritä keksiä pyörää uudestaan, vaan se on todellakin "vain" päivitetty versio. Onneksi päivitys tuo mukanaan myös paljon uutta. Näkyvin uutuus on Fit Meter -askelmittari, joka mittaa askelten, liikutun metrimäärän ja maanpinnan korkeuden lisäksi arvioidun kalorinkulutuksen.

Wii Fit U alkaa tuttuun tapaan punnituksella ja tasapainotestillä. Tällä kertaa punnituksessa on mukana GamePad-ohjain. GamePad asetetaan kasvojen korkeudelle selfiekuvan ottamista varten. Kuvat otetaan jokaisen punnituksen jälkeen, jolloin naamataulun muutoksia voi seurata mahdollisen laihtumisen aikana.

Alkuperäisestä Wii Fitistä tuttu Mii-hahmon (mahdollisesti) turpoava muodonmuutos painon mukaan naurattaa lähes yhtä paljon kuin ennenkin. Se myös antaa ensimmäisen potkun persiille painonpudotukseen. Pelaaja päättää tämän jälkeen tavoitteen kilojen pudotukseen haluamallaan aikavälillä. Wii Fit U kommentoi laihduttajalle, onko tahti ollenkaan järkevä.

Pussillinen uuttakin

Tämän jälkeen päästäänkin treenaamaan. Wii Fit U sisältää lukuisia Wii Fitistä (ja ilmeisesti arvostelijalta väliin jääneestä Wii Fit Plussasta) tuttuja aerobisia harjoituksia ja tasapainopelejä. GamePadia hyödynnetään harmittavan vähän, sillä sitä tarvitaan vain muutamassa tapauksessa.

Hauskoja oivalluksia ovat esimerkiksi jälkiruokarata, jossa pelaaja toimii tarjoilijana vieden tarjottimella herkut kärsimättömille ruokailijoille. GamePad muuttuu luonnollisesti tarjottimeksi, jonka vaakatasossa pitäminen on haasteellinen tehtävä tasapainolaudalla kävelevälle pelaajalle.

Palon sammuttamisessa pelaaja osoittaa padilla eri puolella sijaitsevia liekkejä kohti ja painaa jalallaan tasapainolautaa. Tasapainolaudan painaminen tuottaa painetta virtuaaliseen vesiletkuun. Kun pelaaja näkee pelin tapahtumat padillaan, voivat muut seurata tilanteen etenemistä TV-ruudulta. 

Eräät minipelit tuovat helposti hien pintaan. Kelkkailussa ohjaus tapahtuu ... takapuolen avulla. Tasapainolaudan päällä istuminen ottaa vatsalihaksiin yllättävän tehokkaasti, kun parempaan suoritukseen vaaditaan piilevää sikspäkkiä rasittavia asentoja. Ultimate Obstacle Course eli Äärimmäinen esterata on puolestaan ehkä raivostuttavimmista Wii Fit U:n peleistä. Tasapainolaudalla käveleminen eri suuntiin on ideana hyvä, mutta valitettavasti toteutuksen osalta extreme-pelattavuus ei ole lainkaan hauskaa.

Apua tasapainoon ja lihaksiin

Jooga- ja lihasharjoituksiin palaavat tutut kuntosaliohjaajat, jotka eivät ulkoisesti juuri ole kuuden vuoden aikana muuttuneet. Harjoitteetkin ovat hyvin samantyyppisiä, mutta onneksi mukana on pussillinen uusia. Wii Fit U:n erikoisuus on peilimoodi eli Mirror Mode, jonka aikana GamePadin kamera kuvaa pelaajaa. Ruudulla tai GamePadilla oman itsensä näkeminen voi olla melko noloa, mutta parhaimmillaan pelaaja näkee heti, onko tarkoitettu jooga-asento tarkoituksen mukainen.

Tanssipelit ovat tällä kertaa ihan oma lajinsa. Niissä vaaditaan useimmiten kahta Wiimotea tasapainolaudan lisäksi. Flamencon tai hiphopin tanssiminen on puujalalle hilpeä kokemus. Arvostelusessioiden aikana kuitenkin hienoinen epätarkkuus haittasi pelaamista. Epäselväksi jäi, johtuiko tämä ohjaimentunnistimen sijainnista vai pelistä itsestään.

Näppärät laitteet Wii Fit U:n suola

Wii Fit U:n sisällöllisistä uudistuksista kannattaa mainita Personal Trainer -tila, jossa peli suosittelee sopivia kalorinkulutuspyrähdyksiä liikkujan tavoitteiden mukaan. Tuloksiaan voi jakaa tällä kertaa myös verkkoyhteisöissä ("Gym Communities") ja Miiversessä.

Parhaimmat uudistukset liittyvät kuitenkin laitteisiin. Fit Meter on tarkka ja näppärästi vaikka verkkareiden taskuun kiinnitettävä askelmittari, jonka lukemat voidaan siirtää langattomasti GamePadin kautta Wii Fit U:n tilastoihin. Oman liikkumisen seuraaminen on vaivatonta, mukavaa ja motivoivaa. Samoihin tilastoihin kun saa näin kerättyä tavallisen lenkkeilyn kuluttamat kalorit ja kilometrit, kuin myös Wii Fit U:n parissa huhkitut minuutit tai tunnit.

Pelaaminen pelkästään GamePadin avulla on toinen tervetullut uudistus miehelle, jonka perheen lempparitelkkariohjelmat tulevat juuri sopivaan kuntoiluaikaan. Padin kanssa on helppo siirtyä vaikka viereiseen huoneeseen.

Paljon uutta, paljon vanhaa

Jos Wii Fit U:lla ei olisi Wii Fitin (ja Wii Fit Plussan) painolastia, saisi se täydet pisteet. Nyt päivitys ei kuitenkaan nosta sitä yhtä mullistavaksi kokemukseksi, kuin kuusi vuotta sitten. Uudelle tutustujalle puolestaan luvassa on mittava paketti hauskoja liikkumispelejä, joita kannattaa kokeilla ystäväporukankin kesken.

Jos tarkoituksena taas on painonpudotus, Wii Fit U kyllä toimii mallikkaasti – jos vain pelaaja haluaa sen toimivan. Arvostelijan paino on pudonnut kolmisen kiloa lyhyessä ajassa. Ei hullummin videopeliltä.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi