Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Wii Party U

Wii Party on tullut takaisin – kaikkihan ovat odottaneet Wii U:lle minipelikokoelmaa, eiks je? Jos aivan totta puhutaan, Wii Party oli minipelikokoelmien ehdotonta huippua ja tämä kriitikko arvosti sitä neljän tähden verran.

GamePad-saarella leppoisasti

Wii Party U jatkaa samalla linjalla kuin edeltäjänsä. Board Game Island on vaihtunut TV Party -tilan GamePad Islandiksi, mutta periaate on sama. Pelaajat heittävät aluksi noppaa vuorotellen GamePadin kosketusnäytön avulla, ja saadun noppaluvun mukaan siirrytään laudalla eteenpäin. Myöhemmin siirtyminen tapahtuu erilaisista haasteista ja minipeleistä saatujen pistelukujen mukaan. GamePad Island on sopiva vaihtoehto kiireettömään iltaan.

TV Party -tilan muut lautapelit eivät sinällään keksi juuri pyörää uudestaan. Osa niistä on jopa tylsiä ainakin aikuisemmalle väelle, kuten Mii Fashion Plaza. Nintendo-vivahteisten asujen keräileminen ei välttämättä nappaa kuin perheen pienimpiä. Pienistä puheen ollen: Wii Party U on englanninkielinen, joten vanhempien kielitaitoa tarvitaan tälläkin kertaa minipelien tarkoituksen ymmärtämiseen.

Hassunhauska House Party

Kahdesta neljään pelaajan House Party -tila sisältää joko hölmöjä, hauskoja tai hölmönhauskoja GamePadin mahdollisuuksia esitteleviä pelejä. Pictionary-henkisessä Sketchy Situationissa GamePadin haltijalle valikoituu avainsana, jonka tämä piirtää kosketusnäytölle taitojensa mukaan. Muut pelaajat katsovat syntyvää taidetta TV-ruudun kautta ja yrittävät arvata, mitä lopputuloksen tulisi esittää.

Button Smashers muistuttaa puolestaan sormilla pelattavaa Twisteriä: GamePad ja maksimissaan kolme Wiimotea asetellaan lähekkäin, minkä jälkeen pelin antamien ohjeiden mukaan pelaajat painavat tietyt napit pohjaan. Pikkujoulujen seurapelinä ajatellen Button Smashers on Twisteriä mukavampi, sillä sitä pelatessa ei tule hiki!

Ja kun pikkujoululinjalla jatketaan, niin Name That Face aiheuttaa takuuvarmat naurunremakat. Pelaajan pitää GamePadin kameran avulla esittää ilme, jonka Wii Party U arpoo naamanvääntelijälle. Muut voivat arvuutella, onko kyseessä vaikkapa hämmästynyt kana tai saunassa istuja.

Pöytäpeliä uudella virneellä

GamePad Party-tilassa kaksi pelaajaa voi pelata yhdellä GamePadilla. Ideana tämä on yksi Wii U:n hauskimmista oivalluksista ja pari pelimuotoa näyttävät, miten hilpeää saman kosketusruudun äärellä hääriminen voikaan olla.

Tabletop Football ja Tabletop BaseBall ovat simppeleitä ja hauskoja pöytäpelien korvikkeita. GamePad käännetään niin, että kummallakin pelaajalla on käytössään toinen ohjaimen tateista. Ensin mainittu tunnetaan baareissa ja nuorisotiloissa paremmin foosball-nimellä. Hektisen pelin tunnelma on saatu tavoitettua yllättävän hyvin minikokoon ja konsolille. Tabletop Football onkin mainio esimerkki Nintendon yksinkertaisista mutta täysin uusista oivalluksista.

Hyvä diili

80 uutta minipeliä ei valitettavasti tarjoa tällä kertaa niin hienoja ahaa-elämyksiä kuin Wii Party kolmisen vuotta sitten. Vaikka se on tässäkin lähes sivuseikka, audiovisuaalisesti Wii Party U näyttää ja kuulostaa samalta kuin edeltäjänsä. Wii Party -neitsyelle on tästä huolimatta luvassa mukavia hetkiä, sillä Nintendon hullutteluhenkisyys on läsnä koko ajan. GamePadin esittelyksi Wii Party U on kuitenkin hiukan vaisu tapaus. Minipelien määrää vähentämällä GamePadille olisi voitu kehittää useampia mielikuvituksellisimpia käyttötapoja, vaikka löytyypä seasta DS-henkisiä puhallustoimintoja.

Wii Party U:n mukana tulee Wii Remote Plus -ohjain, mikä riittänee useimmille ostopäätökseksi. Ohjain kun maksaa yksinään suunnilleen saman verran kuin Wii Party U, jonka hauskimmat osuudet voivat jäädä kestosuosikeiksi yhdessä pelattavien Wii U -nimikkeiden listalla.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi