Wii Party

Nintendon julkistettua taannoin seuraavan kaiken kansan nimikkeensä, oli hämmästys suuri. Minipelikokoelma Wii Party kun tulisi taistelemaan kymmenien ja kymmenien vastaavien herruudesta. Kaikkein viimeiseksi Wiille tarvittaisiin minipelikokoelmaa, kun alelaarit tursusivat niitä jo entisestään.

Wii Party näyttää kuitenkin epäilijöille, että pahamaineinen genre voi yllättäen sisältää laatua. Wii Play oli jo askel tähän suuntaan, mutta useimmille se oli kuitenkin vain mukava bonus mukana tulevan Wiimoten ohella. Wii Party-pakkaukseen on niin ikään sisällytetty Wiimote, mutta nyt ostopäätös kannattaa tehdä pelkästään sisällön vuoksi.

On ehkä tarpeen mainita, että tässä arvostelussa käsitellään vain osa minipeleistä – niitä kun on tarjolla huimat 80 kappaletta.

Kimpassa

Kimppapelit-kategoriaan kuuluva Board Game Island on käytännössä perinteinen lautapeli, joka sisältää lukuisia pikkupelejä sekä hauskoja ja mielikuvituksellisia yksityiskohtia. Tarkoituksena on päästä pelialueena toimivan vuoren päälle ensimmäisenä. Pikkupelien voittaja saa ensimmäisenä heittää noppaa, mutta liikaa ei sovi taitoon luottaa: huonon tuurin sattuessa kohdalleen UFO käy vaihtamassa kahden pelaajan paikkaa tai tornado heittää epäonnisen miin muutaman askeleen taaksepäin.

Hieman vaativammassa ja monipuolisemmassa Globe Trotissa Mii-hahmot pääsevät matkailemaan maailman laidalle. Pelaajien pitää selvittää tiensä niin sanottuihin Hot Spot -pisteisiin, joissa Mii-hahmoista otetaan kuva todisteeksi käynnistä. Globe Trot kaikkine mahdollisuuksineen ei välttämättä aukene perheen pienimmille, joten sitä voikin suositella vaikkapa vanhemman väen illanviettoon.

Bileet!

Animal Trackerissa Wiimotet asetetaan pöydälle tai lattialle vierekkäin. Kun yhdestä Wiimotesta kuuluu ruudulla näkyvän eläimen ääni, pelaajat yrittävät napata oikean kapulan mahdollisimman nopeaa käteensä. Animal Tracker on pidemmän päälle hiukan puuduttava, mutta alle kouluikäisille siitä saattaa irrota hupia.

Hide 'n' Hunt on valikoiman kärkikaartia. Jo yksistään sen takia Wii Party kuuluu lasten synttärijuhlien itseoikeutetuksi ohjelmanumeroksi. Avaimenpiilotusta mukaileva peli sopii täysin aikuisellekin ja tempaa takuuvarmasti mukaansa, ellei ole kadottanut sisäistä leikki-ikäistään. Wiin arpoma pelaaja saa ensimmäisenä piilottaa kapulat huoneeseen ja muut voivat mennä vaikkapa toiseen huoneeseen odottamaan. Kapulat piilotetaan aikarajan puitteissa, jonka jälkeen muut tulevat etsimään Wiimoteja. Löytämistä helpottaa kymmenen sekunnin välein kapuloiden kaiuttimista kuuluvat eläinten äänet. Yksinkertaista ja ehdottoman toimivaa! Hauskin yksityiskohta pelissä on se, että ruudulle tuijottaminen on toissijaista.

Time Bomb on ainakin aluksi Wii Partyn hermoja raastavimmista tapauksista, mutta tämä lienee tarkoituskin. Wiimote ojennetaan vastapelurille mahdollisimman rauhallisesti. Samaan aikaan molempien täytyy painaa jotain kapulan napeista, eikä siitä saa päästää irti ennen kuin kapulan vastaanottava painaa tälle määriteltyä nappulaa. Jos Wiimote tärisee liikaa tai väärä nappi painuu pohjaan, käy köpelösti. Tämä kaikki tietenkin aikarajan puitteissa.

Kahdestaan

Paripelit ovat nimensä mukaisesti kahdelle pelaajalle suunnattuja. Friend Connection on näppärä tietovisailu, jossa kysymykset koskevat kaveria. Molemmat vastaavat kysymykseen painamalla ristinäppäintä ja oikeat tulokset nähdään lopuksi. Useampi pelaaja voi osallistua visailuun hiukan muunnellussa Buddy Quizissa, joka löytyy puolestaan bilepelien puolelta.

Hilpeässä Balance Boatissa pyritään läpäisemään yhteistyötehtävät, koska muuten Mii-hahmoilla lastattavan laivan tasapaino saattaa järkkyä pahan kerran. Tehtävät läpäistyään pelaajat saavat asettaa samankokoiset Miit laivan puomien päälle – eri puolille. Jos minitehtävät eivät luonnistu, joutuvat tasapainottelijat taiteilemaan mahdollisimman erikokoisten Mii-hahmojen kanssa.

Parjatun genren taidonnäyte

Wii Party sisältää juuri sellaista imua, kuin Nintendolta on totuttu kokemaan. 80 minipeliin lukeutuu toki keskivertojakin tapauksia, mutta tarpeeksi monet moninpeli-iloittelun helmet innostavat koko perheen pelaamaan yhdessä. Graafisesti Wii Party ei juuri yllätä, mutta Wiille suunnitellut Mii-hahmot jaksavat edelleen hymyilyttää hölmöine ilmeineen. Yllättävintä on Nintendon keksimät uudenlaiset Wiimoten käyttötavat, joita voi edelleen kutsua innovatiivisiksi.

Sateista syksyä ja lähestyvää talvea varten kaipaakin jo hauskaa ja harmitonta yhdessä pelaamista. Wii Party nousee helposti genren kärkeen, koska se sopii mainiosti sekä aloittelijalle että kokeneemmalle karpaasille.

Galleria: 

Kommentit

Itse en antaisi ollekkaan tähtii...

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi