Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy

Wumpa-hedelmät maistuvat myös Nintendolla

Aiemmin PlayStation 4:lle julkaistu Crash Bandicoot N. Sane Trilogy saapui viime kesänä myös Nintendo Switchille, Xbox Onelle ja PC:lle. Kaikista näistä uusista alustoista Nintendon hybridikonsolin versiossa on eniten eroavaisuuksia verrattuna Sonyn vastaavaan. Siksi on hyvä ottaa tarkasteluun, että miltä Crash Bandicootin seikkailut tuntuvat kotisohvalta poistuessa?

Pörröinen, pörrökäs, pörrötön?

Pussimäyrän seikkailua siirtäessä hieman heikommalle konsolille on päivänselvää, että jostakin kohti on pitänyt siloitella mutkia suoriksi. Crashin Switch-käännöksen kohdalla tämä on tarkoittanut yksityiskohtien vähentämistä. Parhaiten ero on havaittavissa sankarihahmon turkkia tarkastellessa. PlayStation 4:llä sekä PlayStation 4 Prolla pelattaessa turkki on pörheämpi, ja ympäristöstä löytyy enemmän yksityiskohtia, kuten enemmän kasvustoa tai esineistä syntyviä varjoja.

Switchillä Crashin ja kumppaneiden turkkitekstuurit on toteutettu tavalla joka säästää konsolin tehoja. Nämä säästöt ja oikaisut eivät haittaa juurikaan trilogian visuaalista ilmettä, kiitos alkuperäisjulkaisun säväyttävän värimaailman. Hahmot ja hirviöt ovat nähtävissä yhtä selkeästi televisioruudun kautta pelatessa tai kun ottaa konsolin telakasta syliin. Pieniä ongelmia saattaa tulla, jos haluaa ottaa Crash-trilogian vaikka pitkälle junamatkalle. Esimerkiksi tekstejä tai numeroita on hankalaa erottaa heikomman resoluution takia heti kun konsolia koettaa käyttää omaa syliä kauempaa.

Laitteesta toiseen

Pelattavuus on pysynyt lähes identtisenä. Jos laatikkoja haluaa murskata telkkarin ruudulta tai vaikka kylpyhuoneessa, tuntuu meno täysin samalta kuin Sonyn lippulaivamallissa. Siinä missä grafiikoissa on jouduttu tekemään oikaisuja, onnistuu Nintendon konsoli paikkaamaan puutoksen erilaisilla ohjaustavoilla.

Kaksi vuotta sitten julkaistusta N.Sane Trilogysta suurimmat valituksen aiheet olivat pitkät latausajat, mutta tätä ongelmaa ei ole Switch-versiossa. Uusimpien konsolikäännösten julkaisuaikaan myös Vicarious Visionsin tekele sai päivityksen, joka pienensi latausaikoja huomattavasti.

Ei ole raudalla väliä

Olipa olohuoneessa sitten PlayStation 4 tai Nintendo Switch, rakastettu pussimäyrä loikkii, murskaa ja sinkoilee yhtä upeasti ja sulavasti raudasta riippumatta. Siirtyminen tablettikonsolille on vaatinut matalampaa resoluutiota, yksityiskohtien vähentämistä ja joidenkin erikoisefektien poistamista. Kokemus säilyy silti samana alkuperäiskehittäjien luoman visuaalisen ilmeen ja Toys For Bobin taitavan konsolikäännöksen ansiosta.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi