Zombit tulloo! Ja leukaluut paukkuu!

Numantian Gamesin uutukainen yhdistää steampunkia, zombeja sekä selviytymistaistelua strategiapeliin. Lopputulos on mielenkiintoinen, mutta hieman tylsä yhden tempun poni.

Zombeja, paljon zombeja

They Are Billionsin ytimessä on hyvin perinteinen strategiapeli, jossa haalitaan resursseja, jotta oma kylä voisi kasvaa ja menestyä. Puita ja mineraaleja tarvitaan rakentamiseen, kun taas väkimäärän lisääminen vaatii ruokaa. Välillä tutkitaan uusia teknologioita ja valitaan kylälle pieniä bonuksia tuova pormestari. Pelaajan työ on pitää homma rullaamassa ja kyläläiset suojassa, sillä ulkona vaanii suuri vaara.

Heti alkuvaiheessa käy selväksi, että maailma on täynnä vihamielisiä zombeja. Verkkaisesti liikkuvat elävät kuolleet eivät muodosta suurta vaaraa, muuten kuin laumautuessaan. Toisaalta yksikin kylään livahtanut pirulainen voi aiheuttaa katastrofin, sillä ne tartuttavat ihmisiä ja yhtäkkiä zombeja onkin moninkertainen määrä. Peli päättyy, mikäli kylän päämaja tuhoutuu. Alue tarvitsee siis suojakseen muureja, sotakoneita sekä sotilaita. Vapaata tallennusta ei ole, joten tuhon koittaessa on aloitettava alusta.

Joukossa on voimaa

Välillä zombit laumautuvat ja yrittävät hyökätä suurella joukolla kylään. Tietyin väliajoin tulee myös suurempia ajastettuja hyökkäyksiä, joihin täytyy valmistautua selviytyäkseen. Näissä suurissa joukkioissa on mukana erikoiszombeja, kuten jättiläisiä ja hyppiviä pirulaisia.

Pelimoodeja on kaksi. Kampanjassa yritetään selviytyä tietty määrä päiviä. Päivien määrä on suoraan yhteydessä vaikeustasoon, sillä 150 päivässä kerkeää tehdä huomattavasti paremmat puolustukset kuin 80 päivässä. Kaikissa vaihtoehdoissa peli päättyy järjettömään jättihyökkäykseen, jolloin zombit iskevät jokaisesta ilmansuunnasta koko voimallaan. Viikon haasteessa puolestaan kilpaillaan yksittäin muita pelaajia vastaan suurimmasta pistepotista, eli käytännössä siitä, kuka selviytyy pisimpään.

Sujuvaa konsolistrategiaa

Teknisesti teos ei ole kummoinen suoritus. Sinänsä kelpo steampunk-henkinen tyyli ei näytä tarkemmin katsottuna kovinkaan kauniilta. Hahmojen animaatiot ovat tönkköjä ja yksityiskohdat hieman epäselviä. Lisäksi ruudunpäivitys pätkii etenkin loppuhyökkäyksen aikana, mikä on siinä mielessä ymmärrettävää, kun ruudulla juoksee satoja zombeja. Visuaaliselta puolelta mainittakoon vielä portteihin jumittavat työläiset, joiden poissaolo työmaalta ei onneksi vaikuta konkreettisesti mihinkään. Äänimaailma koostuu lähinnä tilanteen mukaan vaihtuvasta musiikista sekä zombien örvellyksestä. Toki välissä kuullaan työn ääniä ja sotilaiden huutoja. Valikot tuntuvat alkuun melko kömpelöiltä, mutta kätevien pikanappien opettelu tuo hommaan aivan uudenlaisen kosketuksen. Harvoin strategiapelin pelaaminen konsolilla on näin sulavaa ja luontevaa.

Pelin hauskinta antia on puolustuksen suunnittelu ja massiivisten hyökkäysten seuraaminen. Touhuun jää helposti koukkuun, ja epäonnistumisen jälkeen on koitettava heti uudestaan.They Are Billions on mukavaa yhden tai kahden illan viihdettä. Mikä ettei se toimisi myös satunnaisena välipalana, mutta alkuhuuman jälkeen pelaaminen käy nopeasti tylsäksi. Kyseessä on kuitenkin hyvä lisä konsolien strategiapelivalikoimaan, jota voisi suositella hankittavaksi alelaarista.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi