Unioninkatu 25

Nintendolla pelitapahtuma Helsingin keskustassa

Nintendo järjestää koko viikon kestävän pelitapahtuman Helsingin keskustassa, osoitteessa Unioninkatu 25. Syynä tähän on perjantaisen Super Mario Odysseyn julkaisu, jota voidaan pitää alkuvuodesta myyntiin tulleen Switchin monista upeista peleistä kaikkein tärkeimpänä. Italialaisen putkimiehen seikkailut tullaan tällä pelillä myymään uudelle pelaajasukupolvelle, jolle Mario on saattanut jäädä vielä tuntemattomaksi suuruudeksi.

Kävin tutustumassa tapahtuman antiin. Näyteikkunassa esillä isot teippaukset ja oven pielessä olevassa kyltissä kerrotaan, missä mennään. Pienehköön tilaan oli tuotu neljä peliständiä, joissa peluutettavana ovat FIFA 18, Pokken Tournament DX ja Mario Kart 8 Deluxe sekä perjantaista alkaen myös Super Mario Odyssey. Koko viikon kestävänä ohjelmana ovat kilpa-ajot, joista parhaimmat pelaajat pääsevät perjantaina kisaamaan finaaliin.

Maahantuojan edustaja käy nopeasti näppäimet läpi tarttuessani ensimmäistä kertaa Pro-ohjaimen kahvoihin. Mainitsen pelikokemusta kyllä löytyvän, mutta Joycon-ohjaimilla, joilla tuntuma on kuitenkin hieman eri. Tyhjällä radalla kolme kierrosta omaan tahtiin, saa suorittaa. Näistä otetaan paras kierrosaika ylös. Taktiikkana oli säästää kaikki paukut viimeiselle kierrokselle, radalta kerätyt kymmenen tähteä nostamaan kattonopeutta ja turboboostit oikomaan mutkat suoriksi. Kello pysäytettiin aikaan, jolla ei ehkä nousta kuitenkaan finaaliin saakka, mutta jätetään ainakin aloittelijat kauaksi taakse.

Perjantain finaalin sisältöä ei ole vielä paljastettu. Yllätyksiä voi olla siis luvassa, joten voittaja saa tehdä töitä kantaakseen kotiin julkaisupäivän Super Mario Odyssey -pelin sekä Nintendo Switch -konsolin. Tartu haasteeseen!

Super Mario Pop upin aukioloajat (virallinen Facebook-tapahtuma):

• MA-PE klo 10:00-19:00
• LA-SU klo 12:00-18:00

Osoite: Unioninkatu 25, Helsinki

Kirjaudu kommentoidaksesi