Janne Kauppisen blogi

Olemme saaneet pitkin vuotta tietoja tulevien konsoleiden ominaisuuksista sekä muhkuja kuvia näiden mitoista.

Muotoja määrittävä tekijä on selvästi ollut kasvanut tarve jäähdytykselle. Se tarkoittaa tilavaa tuulitunnelia, jossa sisään tuleva ilma imaistaan pohjasta ja puhalletaan ylös jäähdytysrimojen läpi. Siellä eivät yksin keskeiset prosessorit lämpene, sillä myös mekaanisen kovalevyn syrjäyttäneet SSD-massamuistipiirit ovat herkkiä kuumenemaan.

Tämän johdosta on tuloksena suurimmat konsolit kenties koskaan. Insinöörin näkemys on puhunut.

PlayStation 5: korkeus 39 cm, syvyys: 26 cm, leveys 10,4 cm

PlayStation 5 Digital Edition: korkeus 39 cm, syvyys 26 cm, leveys 9,2 cm

Xbox Series X: korkeus 30,1 cm, syvyys 15,1 cm, leveys 15,1 cm

Xbox Series S: korkeus 27,5 cm, syvyys 15,1 cm, leveys 6,5 cm

Kodissani konsoleiden kasvaneet mitat ovat tarkoittaneet pelitilan miettimistä uusiksi. Hyvin palvelleelle Ikean tv-tasolle katsottiin nyt seuraaja, jossa eivät rajat tule heti vastaan.

Lähdin hakemaan minimalistista, helppoa ratkaisua, jossa silmä lepää ja vain olennainen on esillä. Suomesta sopivaa ei löytynyt, joten tällä kertaa työllistettiin tanskalainen huonekaluvalmistaja. Toimitusajaksi luvattiin 5–7 viikkoa. Tässä välissä ehti myös päivittämään television uuteen kokoluokkaan 65".

Huolimatta siitä, että en tilannut Ikeasta mitään, pätivät samat opit kokoamisessa myös tässä BoConceptin Fermossa. Epämääräinen lautakasa, lukuisa määrä ruuveja ja puutappeja sekä se kuusiokoloavain.

Ohjeet sellaiset, että pientä omaa tulkintaa pitää käyttää, jotta saa valmiiksi kasatuksi. Tähän sai aikaa kulumaan puolitoista vuorokautta, ja parit saranointiin liittyvät osat piti käydä kauppiaalla vaihtamassa oikeisiin. Kiitos heille ymmärtämisestä.

Lopussa kiitos seisoo, ja niin se tekee myös tässä tapauksessa. Sain todella kaiken olennaisen esille. Tärkeää oli myös johdotukset, jotka eivät saa näkyä, joten jatkoroikka ja kaikki siihen liittyvä kulkevat takaseinän aukosta. Yleisilme on minimalistinen, rauhallinen, ja sitä kaivattua tilaa löytyy uusille konsoleille.

Kirjoittaja on KonsoliFINin yhteisösisällöntuottaja.

Kirjaudu kommentoidaksesi