Kuuloketeline suoraan tehtaan paketista

Turhuuden roviolta: Corsair ST100 -kuuloketeline

Varustelutaso pelilaitteiden ympärillä saa täydennystä vuosi vuodelta. Näyttöruudut ovat kasvaneet isoiksi, näppäimistöt ovat kadottaneet kaapelinsa ja hiiret latautuvat suoraan matosta. Kuulokkeisiin panostetaan myös entistä enemmän. Mitkä tahansa rimpulat eivät enää kelpaa. Pelaajaa piirittävät laitevalmistajat, jotka osaavat vetää oikeista naruista. Laittavat meitä kaivamaan jälleen kerran lompakkoa takataskusta.

Amerikkalainen laitevalmistaja Corsair on keksinyt yhdistää kuuloketelineeseen USB-hubin, äänikortin sekä kuulokeliitännän. Eikä tässä vielä kaikki: Reunoja pitkin kulkee ohjelmoitava LED-nauha ja tukivarressa firman logon saa puettua haluamiinsa väreihin.

Valojen merkitystä ei pidä aliarvioida, sillä täällä ne varmistivat valinnan tästä tuoteperheestä. On helppoa poimia ratkaisuja samalta merkiltä, kun jokaisella kerralla ostokset ovat osoittautuneet odotuksien arvoisiksi. Laatuvaikutelma voi olla pienestä kiinni. Kun muovin tilalla on metallia, jalustan alla kontaktipinta ja liitokset eivät natise, niin päästään jo pitkälle. Teknologiasta mitään tietämätön hakee valintaperusteet paketin kannesta. Ulkoasu ratkaisee, ja siihen LED-valot tuovat oman lisänsä. Valoja pääsee ohjelmoimaan valmistajan ohjelmistolla, joka on yhteinen myös muille tuoteperheen lisälaitteille. Saa väriä harmauden keskelle, ja sehän sopii vuoden pimeimpänä aikana.

Tässä tapauksessa hintalappu oli moninkertainen halvimpiin vaihtoehtoihin nähden. Syitä valintapäätökselle piti siis kaivaa vielä kerran. Niitä löytyi lisää teknisistä tiedoista:

  • Kaksi USB 3.1 -porttia, johon kuulokkeet sekä esimerkiksi puhelin on helppo liittää
  • Analoginen 3.5 mm -liitäntä, johon voit liittää kuulokkeet, joissa ei ole USB-liitäntää. Telineen äänikortti muuttaa äänen virtuaaliseksi 7.1 -tilaääneksi.
  • 1.8 m USB-kaapeli, telineessä USB Micro-B -liitäntä (kaapeli mukana)
  • Korkealaatuista alumiinia
  • Vakaa pöytäteline
  • Mitat: 250 x 120 x 120 mm
  • Paino: 700 g

Telineen USB-hubi on ollut käytössä. Siihen saa tikun näppärästi kiinni ja tyhjään paikkaan voi laittaa esimerkiksi kännykän latautumaan. Sen sijaan 3,5 mm kuulokeliitännälle ei ole vielä käyttöä keksinyt, kenties mikrofoni löytää siihen tiensä. Valojen kanssa olen leikkinyt sitäkin enemmän.

Testasin konsoleilla liittämällä telineen PlayStation 4 Prohon, johon USB-hubi tuo yhden lisäpaikan. Kuulokkeista odotetusti toimi vain mikrofoni. Nintendo Switchillä liitin telakkaan, johon teline lisää samoin yhden USB-lisäpaikan. Korvalaput toistivat peliäänet hienosti. Telineen valmistaja asettanut sateenkaarenvärit kulkemaan oletuksena silloin, kun ohjelmiston kautta ei tule valoille ohjausta. Näin kävi konsoleiden kohdalla.

Tämä metallinen ilmestys toi ryhtiä pöydälle, kun kuulokkeet eivät loju missä vain. Kaikelle on paikkansa.

Kirjaudu kommentoidaksesi