Ensimmäiset GameXpo-messut eivät ole ehkä maailmanluokkaa kooltaan, mutta kyllä niistä tosipelaaja saa iloa irti.

Harrastuksen myötä on vuosi rytmittynyt tiettyihin askelmerkkeihin. Eräs niistä on DigiExpo, jonka edeltäjät yltävät vähintäänkin jo vuosikymmenien päähän. Nämä maksulliset myyntinäyttelyt ovat onnistuneet tavoitteissaan todistetusti. Eräs Nintendo 64 tuli ostettua halleilla koetun pelin tuloksena. Goldeneye 007 upposi hedelmälliseen maaperään kuin kuokka suohon.

Tänään vuorossa oli lajissaan ensimmäinen GameXpo, joka kokonsa puolesta oli kesäisen Saksan matkakaverin mukaan "puolet Gamescomin tuloaulasta". En lähde tuohon mukaan, toteanpa vain ettei se koko aina ratkaise. Tällä kertaa tein löytöjä joihin edes maailman suurin ei ole tähän päivään mennessä yltänyt.

Meiltä monelta löytyy niitä rakkaita pelejä joita olemme heikkona hetkenä menneet jostain syystä myymään. Nämä voivat värittää vahvasti jotain tiettyä aikakautta elämässä. Sellaisia, joihin on mukava palata mietteissä "vanhoina hyvinä aikoina". Kantapään kautta olen oppinut ettei nostalgia ole totta. Silti haluan kokea yhä niitä samoja hetkiä. Sohva ei täyty samoista kavereista - maailma ei ole kuin ennen. Tottumukset ovat muuttuneet. Se mikä ennen oli hienoa ja kovasti pinnalla, on nyt jotain ihan muuta.

Tavoitanko kuitenkaan sitä mitä olin hakemassa, kun heikkona hetkenä menin ja ostin pelit takaisin? Näin kävi tänään ja mukaan tarttuivat Lylat Wars ja Super Mario 64. Molemmat pelejä jotka yhdistän vuosituhannen vaihtumiseen ja sen aikaisiin hienoihin pelihetkiin yksin ja kavereiden kanssa. Pelihyllyssä näitä jo kaipaili eräs salainen agentti dapol öy seven.

Tämä on kenties paras paikka päästä jyvälle siitä, mistä VR:ssä on kysymys

Palatakseni pelimessuihin, usealla osastolla paistoi silmään vieraiden kiinnostus virtuaalitodellisuutta tarjoaviin laseihin. Sony ei siis ollut yksin asiansa kanssa, sieltä löytyi myös Viveä ja Samsung Gearia. Tämä on kenties paras paikka päästä jyvälle mistä on kysymys silloin kun pelaaja heitetään lasien kautta pelimaailman raadeltavaksi.

Kokemukset järjestämistäni VR-partyista kertovat ettei pelintekijöillä ole helppoa näiden kanssa. Ihmiset reagoivat hyvin yksilöllisesti. Se mikä itselle on iso wau, on toiselle kylmää tuskan hikeä joka lopulta pakottaa riisumaan lasit naamalta. Tämä on paras paikka testata laseja eri valmistajilta ilman sitoutumista mihinkään. Käytä ihmeessä hyväksi!

Muuten sisällöstä. Paikalla kaikki kolme suurta: Nintendo, PlayStation ja Microsoft. Studioista Ubisoft ja Wargaming.net jäivät myös mieleen. Messukrääsää eli swagia on tarjolla. Kurvikkaat messutypyt... eikun monitorit sekä televisioista 4K + HDR olivat pinnalla. Paras anti löytyi Poromagian kierrätyslaareista sekä Puolenkuun pelien pelikrääsästä; paitaa, pussilakanaa, kahvikuppia, kylpytakkia jne. Tärkeistä messutarjouksista 49 € joko PlayStation kamera tai peliohjain - muuten oli aika hiljaista. Varaa mukaan korttia tai käteistä.

Kirjaudu kommentoidaksesi