Pelialan suurimmat messut olivat ja menivät. Viime kuun E3-tapahtumassa nähtiin ja paljastettiin laivalasteittain uusia pelejä, joista moni keräsi osakseen kosolti huomiota, kiinnostusta ja aplodeja. Mutta oli siellä muutakin.

Kiinnostuin ihmettelemään niitä vähemmän mairittelevia nimikkeitä, jotka saivat osakseen lähinnä hämmennystä, päänrapsutusta sekä lukuisia peukkuja alaspäin Youtubessa. Ohessa kolme tuotosta, jotka eivät ainakaan ensireaktioidensa sekä videoidensa perusteella vakuuttaneet. Toivotaan toki, että varsinaiset lopulliset pelit ovat mitä mainioimpia tuotoksia, jotka vakuuttavat aivan jokaisen.

Tämä lyhyt listaus edustaa vain yhden henkilön mielipidettä.

1. Battletoadsin paluu

Battletoads-pelisarjan paluu on ollut tiedossa jo jonkin aikaa. Aikoniaan 8-bittisellä Nintendolla debyyttinsä tehneen mätkijäkolmikon comebackista nähtiin tuore traileri osana Xbox-presentaatiota.

Mutta voi, eihän tämä nyt kauhean lupaavalta vaikuta. Nimike näyttää kuin selainpeliltä, josta on alkuperäisten tuotosten tunnelma valitettavan kaukana. Vielä harmillisemmaksi liikkuvan kuvan rellestyksen tekee kurnuttajien eräänlainen paluu viime vuonna, kun yksi kolmikosta nähtiin osana Killer Instinct -mätkintäpelin taistelijakavalkadia. Rash ei ole koskaan ollut yhtä hienon näköinen.

Tämä tuotos ei kyllä ulkoasunsa, olemuksensa tahi paljon muunkaan puolesta vakuuta sitten millään tavalla. Ainakaan minua itseäni. Itse pelaaminen voi toki olla lopulta parasta sitten valmiiksi leikatun leivän, mutta sitä kokematta on paha sanoa. Toivotaan parasta!

2. Contran paluu

2D-Contrat ovat parhaimmillaan olleet suorastaan loistavia. Mutta miltä ammuskelu ja toiminta näyttäisi kolmiulotteisissa ympäristöissä? No, Contra: Rogue Corps ei näytä kovin hyvältä tahi kiehtovalta.

Ulkoasu onkin saanut Youtuben vitsiniekat liikkeelle oikein massoittain, sillä videon kommentit kehuvat tuotosta muun muassa kauneimmaksi PlayStation 2 -peliksi ikinä. Ja upeimmaksi GameCube-seikkailuksi. Sekä noin ylipäätään kovin geneeriseksi.

Toisaalta E3-messuita kuullut kommentit kertovat itse pelaamisen olevan viihdyttävää. Toivoa siis vielä on.

3. Commander Keenin paluu

Mitä, uusi Commander Keen -peli monien vuosien hiljaisuuden jälkeen? Vau! Sarjan viimeisin nimike nähtiin vuonna 2001, minkä jälkeen ei tältä rintamalta olla kuultu mitään.

Pelaajien into nostettiin Bethesdan E3-presentaatiossa ylös, mutta vain hetkeksi, sillä lopputulos paljastui kauaksi lähdemateriaalista hyppääväksi mobiilipeliksi. Tapahtuma ei ehkä ole se paras tilaisuus esitellä kännykkäpelejä pelaavalle kansalle?

Toisaalta on varsin osuvaa, että viikonloppuaamun piirrettyä muistuttavassa tekeleessä seikkailevat alkuperäisen Keen-hahmon kaksoslapsukaiset.

---

Listaus päin prinkkalaa vai täyttä asiaa? Kerro mielipiteesi kommenteissa.

Kirjaudu kommentoidaksesi