Elokuvat ovat loistoviihdettä, katsoi niitä sitten teatterissa tahi kotisohvalla. Ja uusia mielenkiintoisia filmejähän siintää horisontissa aina, jatkuvasti ja kaiken aikaa. Oli kyseessä sitten suuren budjetin rymistely kuten tuleva Hobbs & Shaw tai trailerillaan vakuuttanut kauhuilu IT: Chapter Two, on aina jotakin odottamisen arvoista.

Toki ohjemistoon saapuu aikanaan isoista isoimpia nimiä, kuten uusi Tähtien sota, Frozen 2, Terminator: Dark Fate sekä Tarantinon Once Upon a Time in Hollywood, mutta myös tukku paljon muuta.

Valikoin muutaman itseäni enemmän kiinnostaneen tuotoksen, joiden kuvittelisin myös kiinnostavan muita. Olkaapa hyvät.

Knives Out

Paperilla Knives Out on todella kova kokonaisuus. Kyseessä on mustalla huumorilla ryyditetty murhamysteeri, jonka on ohjannut uusimmasta Tähtien sodasta vastuussa oleva Rian Johnson. Näyttelijäkattaus on huikea, sillä rooleissa nähdään muun muassa Daniel Craig, Chris Evans, Jamie Lee Curtis, Don Johnson, Michael Shannon sekä Christopher Plummer. Virallinen traileri kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

The Art of Self-Defense

Toinen listan musta komedia on The Art of Self-defense, jossa Jesse Eisenbergin esittämä kynäniska saa turpiinsa moottoripyöräkerholaisilta ja löytää elämäänsä itsepuolustuslajit. Näin summattuna tarina ei kuulosta mielenkiintoisimmalta ikinä, mutta tässä trailerissa on sitä jotain. Nähdäänkö filmiä kotimaisissa elokuvateattereissa, sitä on vaikea sanoa. Ehkä Netflixissä sitten joskus?

The Lighthouse

Robert Eggersin ohjaama The Lighthouse on mustavalkoista fantasiakauhua tähtinään Willem Dafoe sekä (tuleva Batman) Robert Pattinson. Tarina seuraa kahta majakanvartijaa neliviikkoisella työvuorollaan sään armoilla olevalla pienellä majakkasaarella. Pienen maapläntin tapahtumat muuttuvat päivien edetessä kummallisemmaksi ja kummallisemmaksi, eikä hahmojen alkoholiin perustuva tapa paeta tapahtumia auta asiaa. Kuulostaa mielenkiintoiselta kuviolta, eivätkä Cannesista kuuluneet kehut ja voitto elokuvakriitikkojen kategoriassa myöskään kuulosta hassummilta. Virallista traileria ei valitettavasti ole vielä tarjota, joten tyytyminen on oheiseen kuvaan.

The Irishman

Tämän listan Netflix-tarjontaa edustaa The Irishman, Martin Scorsesen ohjaama filmi, joka tuo Robert De Niron ja Al Pacinon jälleen yhteen. Kyseessä on gangterimaailmaan sijoittuva draama, jossa palkkatappaja muistelee elämäänsä. Hahmoja nuorennetaan digitaalisesti menneiden vuosikymmenten tapahtumia kerrattaessa. De Niron ja Pacinon lisäksi rainassa nähdään muun muassa Joe Pesci, Harvey Keitel, Anna Paquin, Bobby Cannavale ja Ray Romano. Oheista klippiä kuvaavampaa traileria ei vielä ole.

Julkaisupäivästä ei ole vielä tarkkaa tietoa.

Joker

Joaquin Phoenixin tähdittämä elokuva Batman-pahis Jokerista lienee monen mielenkiinnon kohteena. Teos ei ole tekemisissä muiden DC-sarjakuvahahmojen kansoittaman yhteisen universumin kanssa, vaan kyseessä on oma yksittäinen tarinansa. Traileri lupaileekin hyvin erilaista otosta tutusta pahiksesta, ja ainakin lopussa kuultava nauru sopii hahmolle kuin nyrkki silmään.

Valkokankailla 4.10.

Loppukevennys: Gemini Man

Älkää tyrmätkö heti! Ang Lee ja Will Smith samassa projektissa? Paperilla tämä kuulostaa todella hyvältä, mutta traileri antaa hieman kahtiajakoisen kuvan itse lopputuloksesta. Gemini Man kertoo tarinaa Smithin näyttelemästä assassiinista, joka saa vastaan nuoremman version itsestään. Raina edustakoon listan popcornmaisinta viihdykettä, joka ei välttämättä voita suuria palkintoja, mutta joka viihdyttää. Toivottavasti.

No okei, en usko tästä rainasta oikeasti olevan mihinkään. Eiköhän Gemini Man paljastu loppupeleissä kasaksi kuppaa, mutta aika näyttää.

Valkokankailla 11.10.

---

Unohtuiko jotain, haluatko suositella jotain muuta tulevaa filmiä? Kerro asiasta kommenteissa.

Kirjaudu kommentoidaksesi