HBO:n palveluun julkaistaan viikoittain kosolti mielenkiintoista viihdettä, sitä ei käy kiistäminen. On Watchmeniä, on His Dark Materialsia ja on Successionia. Mutta mielestäni palvelulla on yksi sarja, joka on kosolti ylitse muiden. Nimittäin Last Week Tonight with John Oliver, jonka tuorein jakso on puhdasta kultaa. Kultaa!

Mikäli sarja ei ole tuttu, kerrataan asiaa parin lauseen verran. Kyseessä on koomikko John Oliverin isännöimä sarja, jossa pureudutaan satiirin keinoin viime aikojen enemmän tai vähemmän tärkeisiin asioihin. HBO:n rahoja on käytetty monenmoisiin tempauksiin aina megalomaanisten kakkujen kasaamisesta Russell Crowen alasuojusten ostamiseen. Hassuttelua laidasta laitaan siis.

Omaan makuhermooni sarja osuu todella tehokkaasti, eikä nauruilta ole päässyt välttymään. Oli kyseessä kuinka vakava tai tärkeä aihe tahansa, niin se on vuorattu toimivalla huumorilla. Niin, ja onhan sarja kahminut itselleen vinon pinon Emmy-palkintoja. Ansaitusti. Sitä ei parane unohtaa mainita. Kokonaiset jaksot ovat nähtävillä HBO:n striimauspalvelussa, mutta viikon keskeinen aihe julkaistaan erikseen Youtubessa.

Tuorein jakso keskittyi pääaiheessaan ilmiöön, jossa oikeudenkäynneillä pelotellaan yksilöitä ja julkaisuja ottamasta osaa julkiseen keskusteluun (englanniksi strategic lawsuit against public participation, SLAPP suits). Ei ehkä kuulosta mielenkiintoisimmalta ikinä, mutta älkää paetko vielä! Oheinen klippi kertoo myös, mitä kulisseissa on tapahtunut kahden vuoden ajan Bob Murray -nimisen hiilipohatan haastettua Oliverin ja koko HBO:n lakitupaan. Ja tämä osio on juuri sitä Last Week Tonightia, minkä takia itse pysyn HBO Nordicin tilaajana ainakin siihen asti, että ohjelma vetäytyy tauolle.

Mutta älä usko vain tekstiäni, vaan katso liikkuva kuva itse alta. Lopun keskisormi Murrayn suuntaan on puhdasta kultaa.

Ja mikäli tämä klippi vakuuttaa, kannattaa tässä artikkelissa linkitetty jakso katsoa seuraavaksi: HBO Nordic: saavuin Game of Thronesin takia, jäin koukkuun näiden viiden sarjan takia

Kirjaudu kommentoidaksesi