Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Petri Katajan blogi

Tätä on odotettu, voisi joku jopa sanoa. PlayStation 5:n uudet päivitykset tuovat näet mukanaan yhden perin toivotun ominaisuuden.

Nimittäin! PlayStation Blogissa kerrottiin 31.7. PlayStation 5:n käyttöjärjestelmän tulevista viilauksista. Tarjolle tuodaan muun muassa Dolby Atmos -ääniasetuksia, mahdollisuus tehdä hakuja omassa pelikirjastossa ja käyttää kahta ohjainta yhden tilin kanssa. Näistä jälkimmäisin on paikallaan vaikka auttaessa lasta haastavammissa pelitilanteissa.

Mutta sitten, ihan listan lopulla mainitaan asia nimeltään "Mute PS5 beep sound".

Mahdollisuus kytkeä se (omasta mielestäni) liian kovaääninen käynnistysääni pois päältä konsolista? Kyllä kiitos!

"Voit nyt mykistää PS5:n äänimerkin tai säätää sen voimakkuutta, kun kytket sen päälle tai pois päältä tai laitat sen lepotilaan", kuuluu ominaisuuden kuvaus blogissa.

Tätä on toden totta odotettu, sillä itse en ole keksinyt mitään loogista syytä sille, miksi laitteen pitää pitää kovaa merkkiääntä käynnistyksensä yhteydessä. Tämä on kaivattu ominaisuus.

Joitakuita tämä voi toki harmittaa, sillä onhan kyseinen piippaus otettu käyttöön jo PlayStation 3:lla, noin 17 vuotta sitten. Omasta mielestäni PlayStation 3:n ja PlayStation 4:n merkkiäänet eivät olleet yhtä voimakkaita kuin nykyraudan. Voin toki muistaa väärin, mutta uuden viitoskonsolin ininä on ainakin itseäni "häirinnyt" jo alusta saakka.

En ole kuitenkaan ainoa, joka iloitsee tästä uudesta asetuksesta. Näin ainakin, mikäli Twitt... X:n käyttäjien viestejä lukee. Nyt eivät kuulemma lapset, vaimot, tyttöystävät, vauvat, lemmikkieläimet ja naapurit herää konsolin käynnistykseen.

Toki myös vastakkaista dialogia on nähtävissä. "Ketä se ääni muka häiritsee?", "Se piip on niin ikoninen!" ja niin edespäin. Mutta onneksi tarjolle tuodaan mahdollisuus tehdä asialle jotain, eikä sitä poisteta noin vain.

Vielä pitää kuitenkin odottaa, että päivitykset tulevat jakoon kaikille. Tällä haavaa ne ovat vain päivitysten beetaan kutsutuilla pelaajilla.

Mutta pian, pian se kuulkaas saa luvan lähteä. Se 17 vuotta sitten esitelty piipitys.

Ainakin omalta konsoliltani.

Lisää aiheesta:

Kirjaudu kommentoidaksesi