Esikatselu - Super Mario Advance

Jokainen Nintendon pelikonsoli tähän asti on julkaistu siten, että sillä on ollut julkaisupelinä uusi tasohyppely, jota tähdittää Mario. Game Boy Advance ei suinkaan ole poikkeus, sillä Super Mario Advance on täällä.

SMA rakentuu hieman eri tavoin kuin edelliset Mario-pelit, sillä se on tehty NES-klassikko Super Mario Bros 2:n pohjalle. Super Mario Bros 2 on ehkä huonoin Mario-tasohyppelypeleistä Nintendolta, mutta se on silti ihan kohtalaista hupia, eikä ole mitään syytä epäillä, etteikö SMA tarjoaisi täysin samanlaista iloa tuutin täydeltä. Alunperin SMB2 ei ollut edes Mario-peli, vaan Arabiaan sijoittuva Doki Doki Panic, joten pelattavuus eroaa hieman muista sarjan tuotoksista. Sensijaan, että pelaaja hyppäisi vihollisten päälle tuhotakseen heidät, pelaaja voi jopa saada heiltä kyydin saavuttaakseen korkeammalla olevan paikan. Kasveja voi kiskoa ylös maasta ja niillä voi heitellä vihollisia. Kiskomalla kasveja maasta voi myös paljastua tiettyjä hyödyllisiä salatavaroita, kuten vihollisia tappava POW-kyltti.

Pelin alussa, pelaajan tehtävänä on valita yksi seuraavista hahmoista: Mario, Luigi, Peach tai Toad. Jokaisella hahmolla on omat erikoisuutensa ja ne vaikuttavat pelin etenemiseen eri tavoin. Luigi esimerkiksi on huomattavasti Mario laihempi, jolloin hän voi esimerkiksi juosta nopeammin ja hypätä korkeammalle. Peach sensijaan voi käyttää hamettaan ja leijailla ympäriinsä kuin höyhen.

Kaikki alkuperäisen Super Mario Bros 2:n hahmot tuntuvat olevan paikallaan Super Mario Advancessa, sillä kentissä vilahtavat ainakin munia ampuva Birdo-dinosaurus sekä jättimäinen jyrsijä Mouser.

Ylimääräisiä tasoja ei Super Mario Advance alkuperäiseen peliin nähden tarjoa, mutta yksi uusi ominaisuus löytyy: moninpeli. Maksimissaan neljä pelaajaa voi pelata moninpeliä tavoitteenaan tuhota mahdollisimman monta ruudulle ilmestyvää vihollista keräten näin pisteitä. Eniten pisteitä saanut voittaa. Epärehellisiä keinojakin saa käyttää, sillä kavereitakin voi heitellä ympäriinsä -- todellinen riidanaiheuttaja, siis.

Kaikkiaan, Super Mario Advance on erinomaista viihdettä ja se tulee olemaan se kaikkein todennäköiisin peli, minkä pelaajat poimivat mukaansa, kun Game Boy Advance julkaistaan Kesäkuun 20. päivä Euroopassa.

Kirjaudu kommentoidaksesi