TGS 2002 -messuspesiaali: 1. päivä

Nintendo virallisesti vahvisti Raren myydyksi (20.9.2002)

GameCube / Game Boy Advance
IGN Cuben mukaan Nintendo of American varajohtaja Peter MacDougall on virallisesti vahvistanut Nintendon myyneen 49% osuutensa Raresta Microsoftille, juuri kun TGS-messut ovat päässeet vauhtiin. Microsoftin huhutaan maksaneen yhtiöstä noin 400 - 550 miljoonaa dollaria, tosin summaa ei olla vahvistettu Microsoftilta.

Donkey Kong-, Diddy Kong- ja Star Fox –nimikkeet pysyvät edelleen Nintendon hallussa, mutta ei kommentoitu miten Perfect Dark ja Conker’s Bad Fur Day -nimikkeiden kanssa asian laita on. Raresta luopuminen mahdollistaa Nintendon työskentelyn muiden lahjakkaiden pelitalojen kanssa, ja MacDougall totesi Nintendon luopuneen Raresta erittäin hyvistä liikesyistä.

- Guardian Viper

Lähde: IGN Cube

Yksityiskohtia Namcon RPG-pelistä Tales of World (20.9.2002)

Game Boy Advance
Namco aikoo julkaista uusimman GBA-roolipelinsä Tales of the World Japanissa lokakuun 25. päivä. Peli sijoittuu Regunian maailmaan ja seuraa Furio-nimisen kaverin seikkailuja.

Tales of the World tulee sisältämään taika-asustesysteemin, joka tarkoittaa hahmojen manaavan erilaisia taikoja riippuen siitä, mitä vaatteita hänellä on päällä. Kuuleman mukaan Roots-nimisillä esineillä asujen ominaisuuksia voidaan kuitenkin muutella. Pelin vaatekokoelma yltääkin yli 150 vaatteeseen. Juoni tulee vaihtelemaan pelaajan valintojen mukaan, joten se tulee ainakin sisältämään jonkinlaista uudelleenpeluuarvoakin.

Pelin ruutukaappauksia voit löytää esim. täältä.

- Guardian Viper

Lähde: N-Philes

Uusi Burnout 2: Point of Impact -kotisivu avattu (20.9.2002)

GameCube
Criterion Gamesin Burnout 2: Point of Impact on saanut uudet kotisivut, joilta voit löytää uusia videoita, ruutukaappauksia ynnä muuta kivaa. Kyseisille sivuille pääset tästä.

Pelissä tulee olemaan 32 uutta rataa ympäri Yhdysvaltoja, 14 uutta ajoneuvoa (joista 7 piilotettua), sekä täysin uuden Custom Series-moodin. Peli vaikuttaa lupaavalta, joten suosittelen sivuilla vierailemista.

- Guardian Viper

Lähde: Burnout 2 Offical Website

Yksityiskohtia GameCuben Ikarugasta (20.9.2002)

GameCube
Treasuren Dreamcastilta tutun Ikaruga-räiskinnän GameCube-versio on myös mukana messuilla, mutta missä valossa! Peliä pääsee testailemaan vain yhdessä syrjäisessä kopissa Konamin messuosastolla ja kaiken lisäksi vielä surkealaatuisella televisiolla. Tästä huolimatta, seuraavaa on paljastanut: Pelin päävalikossa ovat vaihtoehdot Game Start, Practice, Conquest, Challenge, Ranking, Config, Tutorial, Appendix ja Backup, joista moni on uusia moodeja verrattuna arcade-versioon. Myös pelin ohjattavuuden mainitaan olevan tasaista.

Ranskalaisen Inforgramesin ollessa osallisena pelin TGS-esittelystä, herättää se toiveenkipinän, että peli julkaistaisiin Japanin ulkopuolella.

- Guardian Viper

Lähde: IGN Cube

Lost Kingdoms 2 -traileri (20.9.2002)

GameCube
From Software on julkaissut trailerin tulevasta roolipelistään Rune II, tai Lost Kingdoms 2, kuten täällä päin maailmaa peliä kutsutaan. Video on mpg-muodossa ja sen koko on 10MB. Parhaiten sen katselu onnistuu tallentamalla video koneellesi alla olevasta linkistä.

Lost Kingdoms 2 -traileri

- Guardian Viper

Lähde: From Software

Uusi hahmo Sonic-universumiin (20.9.2002)

Game Boy Advance
N-Philes kertoo Segan paljastaneen täysin uuden hahmon Sonic-universumiin. Tulevassa Sonic Advance 2 -pelissä debyyttinsä tekee Cream the Rabbit, joka on Sonic Teamin mukaan suunniteltu aloittijoille sopivaksi hahmoksi.

Sonic Advance 2:n väitetään olevan kokonaisuutena nopein Sonic tähän mennessä, Sonic Team vertaillessa sitä jopa vuoristorataan. Käy myös katsomassa uudet ruutukaappaukset vaikkapa tästä artikkelista.

- Guardian Viper

Lähde: N-Philes

The Legend of Zelda -ruutuja (20.9.2002)

GameCube
Gamesarefun.com on julkaissut uusia The Legend of Zelda -ruutukaappauksia, joihin pitemmittä puheitta linkit alla.

Kuva 1, Kuva 2, Kuva 3, Kuva 4, Kuva 5, Kuva 6, Kuva 7, Kuva 8, Kuva 9, Kuva 10, Kuva 11.

- Guardian Viper

Lähde: Gamesarefun.com

Final Fantasy Tactics Advance ja Chocobo Land (20.9.2002)

Game Boy Advance
Vaikka Final Fantasy: Crystal Chroniclesia ei messuilla nähdäkkään, on Squarella esillä GBA:n Final Fantasy Tactics Advance. Pelin rakenne muistuttaa PlayStationilla nähtyä edeltäjää, omaten samanlaisen maailmankartan ja ruutupohjaisen taistelukentän.

FF Tactics Advancessa on monia hahmorotuja (Human, Viera, Nu Mou, Bangaa, Morgle) ja ammatteja. Ei ole vielä täysin selvää, ovatko rodut ja luokat täysin itsenäisiä, vai pystytäänkö haluamalleen rodulle valita haluamansa ammatin, mutta peli tarjoaa kuitenkin erilaisia variaatioita kokeiltavaksi.

Pelin parissa työskentelee mm. alkuperäisen FF Tactcsin projektijohtaja Yasumi Matsuno, sekä alkuperäisestä FF-sarjasta tuttu säveltäjä Nobue Uematsu. Tässä vielä muutamia luonnostelupiirroksia pelin hahmoista, sekä muita kuvia.

Kuva 1, Kuva 2, Kuva 3, Kuva 4, Kuva 5.

Final Fantasy Tactics Advance ei ole ainoa peli, jota Square messuilla GBA:lle esittelee. Chocobo Land on myös mukana kuvioissa, ja kyseessähän on Mario Party -tyylinen lautapeli jossa Marion, Luigin ynnä muiden Nintendo-hahmojen tilalla on monista Final Fantasy -peleistäkin tuttuja keltaisia Chocobo –lintuja.

Pelin säännöt eivät ole täysin tulleet selväksi testattavan version ollessa täysin japaninkielinen, mutta pelin pelailu on kuulemma sujunut hyvin tästäkin huolimatta messuilla olijoiden ottaessa mittaa toisistaan pelin linkkikaapelin kautta pelattavassa moninpelissä. Muista katsastaa myös alla olevat kuvat.

Kuva 1, Kuva 2, Kuva 3, Kuva 4, Kuva 5, Kuva 6.

- Guardian Viper

Lähde: IGN Pocket #1 / IGN Pocket #2

Acclaim paljasti Dakar 2 -pelin olevan kehitteillä (20.9.2002)

GameCube
Acclaim Entertainment on ilmoittanut julkaisevansa vuoden 2003 helmikuun aikana Dakar 2 –rallipelin, joka on kehitteillä kaikille pelikonsolialustoille. Peli poikkeaa melko paljon pelin arcade-versiosta, sillä se tarjoaa parannuksia pelattavuuteen sekä paljon optioitavaa.

Pelissä tulee olemaan uusi väliaikasysteemi, yhteensä 600 lisensoitua autoa, rekkaa ja pyörää, sekä realistinen vauriomallinnus. Ratoja pelissä on niin Ranskassa, Espanjassa ja Marokossakin, ja pelin lupaillaan omaavan paljon interaktiivisuutta ympäristön kanssa. Pelin ruutukaappauksia voit ihailla täällä.

- Guardian Viper

Lähde: GameCube Europe

Pokémon Online? (20.9.2002)

GameCube
Gamesarefun.com raportoi internettiin levinneen mainosjuliste, josta näyttäisi ilmenevän GameCubelle ilmestyvän online-pohjainen Pokémon -peli. Kyseisessä julisteesta (johon pääset käsiksi vaikkapa tästä) voitte havaita poképallon, jossa on internetyhteyden kuva. Olisiko tässä kyseessä salaperäisestä online-projektista, johon Shigeru Miyamoto viittasi tässä uutisessa?

Toistaiseksi asia on vielä vahvistamatta, mutta ei olisi epätavallista Nintendolta paljastaa tämänkaltaista uutispommia juuri TGS:n alla kiinnittääkseen kaikkien huomion Sonysta ja Microsoftista itseensä, vaikka eivät ole edes koko messuilla paikanpäällä! Lisää piakkoin!

- Guardian Viper

Lähde: Gamesarefun.com

Metroid Primen teaseri netissä (20.9.2002)

GameCube
Nintendo on avannut Metroid Prime -nettisivun, josta voit löytää toistaiseksi "vain" pelin teaser-videon, joka on Quick Time –muodossa. Upealta pelin täytyy kyllä myöntää näyttävän, ja sivulle pääset vaikkapa tästä.

- Guardian Viper

Lähde: MetroidPrime.com

Final Fantasy: Crystal Chronicles ei mukana messuilla (20.9.2002)

GameCube / Game Boy Advance
IGN Cube kertoo Squaren edustajien paljastaneen, ettei yhtiö aio esitellä tulevaa Final Fantasy: Crystal Chronicles -peliä missään muodossa TGS-messuilla, ei pelattavana, eikä edes videona. Yhtiön ainoa Nintendon koneelle esiteltävä FF-peli on Game Boy Advancen Final Fantasy Tactics Advance.

Nähtäväksi jää tullaanko Crystal Chroniclesista paljastamaan minkäänlaisia uusia yksityiskohtia. Lisää toivottavasti pian!

- Guardian Viper

Lähde: IGN Cube

Blizzardin StarCraft: Ghost paljastettu (20.9.2002)

GameCube
GameCube Europe tiedottaa Blizzard Entertainmentin paljastaneen TGS-messujen lehdistötiedotteessaan StarCraft: Ghost -pelin saapuvan useille konsoleille jotka tosin ilmoitetaan myöhemmin, joten vielä ei ole täysin varmaa tullaanko peliä Cubella näkemään. Toivotaan silti parasta.

Nimi StarCraft varmasti tuo monille mieleen PC:n loistavan RTS-pelin, mutta tällä kertaa kyseessä onkin Starcraft-universumissa tapahuva tehtäväpohjainen third-person ammuskelu, joka on myös saanut kuuleman mukaan vaikutteita Metal Gear Solid –pelisarjalta. StarCraft: Ghostissa astutaan Nova-nimisen hahmon rooliin, joka on taitava soluttautuja ja myös taistelija tarpeen vaatiessa. Liittolaisryhmän avulla pelaaja kohtaa sarjan tarinapohjaisia tehtäviä, planetaarisista taisteluista kuolettaviin soolo-tehtäviin. Tehtävien suorittamiseksi pelaajien on tehtävä taktisia päätöksiä taitaen samalla suuren asearsenaalin salat.

Peliä kehittää Blizzardin kanssa Nihilistic Software, ja sen kaavaillaan ilmestyvän myöhään ensi vuoden puolella. Tarkempia tietoja (kuten tarkat pelialustat) mahdollisimman pian tästä mielenkiintoiselta vaikuttavasta peliprojektista. Voit ihailla ensimmäisiä pelistä julkaistuja kuvia alla olevista linkeistä.

Kuva 1, Kuva 2, Kuva 3, Kuva 4, Kuva 5, Kuva 6, Kuva 7, Kuva 8.

- Guardian Viper

Lähde: GameCube Europe

Phantasy Star Online Episode I & II ja Super Monkey Ball 2 kuulostavat hyvältä (20.9.2002)

GameCube
Dolby Labs on myös mukana messuilla esittelemässä ääniteknologiaansa. Muutamat jo julkaistutkin GameCube -pelit tukevat Dolbyn Pro Logic II -äänentoistoa, ja Dolbyn julkaiseman listan mukaan kaikista messuilla esiteltävistä Cube-peleistä Segan Phantasy Star Online Episode I & II ja Super Monkey Ball 2 tulevat myös tätä ominaisuutta tukemaan.

Dolby esitelee messuilla myös uutta kuuloke-teknologiaansa.

- Guardian Viper

Lähde: IGN Cube

Kirjaudu kommentoidaksesi