Uncharted: Drake's Fortune

Uncharted: Drake's Fortunea kuvaillessa tahtovat välillä sanat loppua. Niin vehreää ja värikylläistä, upeita maisemia yksi toisensa jälkeen viljelevää maailmaa vain katsoo mielellään. Sulavuudessa vertaista hakeva animaatio ja upeat hahmomallit tähän yhdistettynä lupaavat kolmannen persoonan toimintapelille jo paljon. Vielä kun tekijänä on Naughty Dog, laaduntakeet ovat kasassa.

Pelaaminen on vähintäänkin luontevaa ja haastavaa, mutta ennen kaikkea mielekästä. Räiskinnän - välillä jopa aivottoman sellaisen - puolellehan tuo tahtoo painottua, mutta sangen viihdyttävänä se pysyy. Varsinkin asevalikoiman laajetessa. Välillä jatkuva uudelleenyrittäminen ja kuolemien toistuminen ovat kuitenkin tehdä hallaa mielenterveydelle, eikä peli ole suinkaan reilulla päällä jokaisessa kentässä.

Teknisesti mallikasta tekelettä kuljettamaan tarvitaan tietysti juoni, joka viehättää pitkälle indianajonesmaisella seikkailuteemallaan. Silti sanat ovat jälleen loppua, kun ei voi sanoin kuvailla sitä pettymystä mikä loppukliimaksiin kasautui. Mutta ei siitä enempää, kyseessä on loppujen lopuksi melko pieni sivumauttomuus näin maukkaassa sopassa.

Summa summarum, Unchartedia voi ja pitää suositella varauksetta kaikille timanttisesta seikkailusta ruudinkatkuisella äksönin kera nauttiville. Tätä lisää!

Kirjaudu kommentoidaksesi