Lost Planet: Extreme Condition

Lost Planetille kasattiin jossain vaiheessa jostain kumman syystä valtavia odotuksia. Olihan peli trailereissa näyttävä, mutta läpipeluun jälkeen hypetystä kummastelee. Kyseessä on varsin keskinkertainen räiskintä, jossa ei ole oikein mitään erikoista kauniin ulkoasun lisäksi.

Eniten häiritsevät kontrollit sekä ampumisen tunnottomuus. Räiskimisessä ei ole yksinkertaisesit minkäänlaista fiilistä. Lisäksi Capcom on hakenut hieman erikoista tähtäysratkaisua, sillä tähtäintä ja hahmoa liikutetaan ruudulla erikseen. Ratkaisu ei sinänsä ole huono, mutta paikoin se aiheuttaa pientä sekoilua. Toisaalta se antaa mahdollisuuden juosta ja ampua eeppisesti taaksepäin, mikä ei ole koskaan huono asia!

Yksinpelin juoni on suoraan sanottuna täyttä roskaa. Ääninäyttely ja ennalta-arvattavat tapahtuvat jaksavat lähinnä naurattaa. Kun päähenkilö muka-ihmeissään totesi "Nevec?!", olin revetä siltä istumalta nauruun. Tämä ei varmaan ollut tarkoitus. Yksinpelin mielenkiintoisimpia hetkiä ovat robottihaarniskoilla mättämiset ja pomotaistelut, sillä niissä on pientä meininkiä. Moninpelinä Lost Planet ei ole toimintapläjäysten terävintä kärkeä, mikä tarkoittaa sille auttamattomasti kuolemaa ahtailla markkinoilla.

Japanilaisten toimintapelien ystävät saattavat saada Lost Planetista enemmän irti, mutta henkilökohtaisesti peli tippuu sarjaan unohdetut eepokset.

Kirjaudu kommentoidaksesi