Just Cause

Peli, jossa CIA-agentti kaataa väliamerikkalaista hallitusta ei voi olla kokonaan huono, eihän? Just Causessa on ainekset paljon parempaankin peliin, mutta valitettavasti pakonomainen alueiden valloittelu alkaa nopeasti käydä vanhaksi.

Teknisesti kyseessä ei ole mitenkään mullistava tuotos, äänet ja grafiikka ajavat asiansa, ja helikopterin kyydistä maisemia voi nähdä vähän kauempaakin. Ehdottomasti hauskinta pelissä on liitovarjoilu satunnaisten autojen vetämänä ja mahdollisuus kaapata helikopteri lennosta.

Tarina on suhteellisen simppeli, mutta tarjoaa hyvän tekosyyn näyttäville räjäytyksille. Varsinaisesti missään vaiheessa juoni ei tempaise mukaansa, mutta ei se ällöreaktioitakaan aiheuta.

Jos Just Cause maistuu, niin kauppareissulta kannattaa napata kainaloon Mercenaries 2, joka on tunnelmaltaan ja mekaniikaltaan vastaava mutta paremmilla tuotantoarvoilla varustettu kopio. Lisäksi Mercenaries on huomattavasti enemmän kieli poskessa kasattu tuotos. Just Cause on joka suhteessa varsin keskinkertainen peli: ei huono jos ei kovin hyväkään. Mutta kyllä siitä helposti parikymppiä maksaa.

Kirjaudu kommentoidaksesi