NHL 09

EA:n jokavuotinen lätkäspektaakkeli ei jää torsoksi tänäkään vuonna. 07-versiossa debytoinut pelimoottori on nyt saatu hiottua pikkuhiljaa kuntoon ja peli on todella nätin näköinen. Varsinkin pelaajien animointi on hienon näköistä.

Totta kai, onhan tässäkin taas ne puutteensa. Dynasty mode on edelleen yhtä pinnallinen kuin aikaisempina vuosina. SM-liigan jengien rosterit ja arvot on päin eläintä, jälleen kerran. Maajoukkueiden paidat on naurettavan rumia. Tekoäly on todella v-mäinen vastustaja, vaikkakin parannusta viime vuoteen on havaittavissa. Käyttöliittymässä ja valikkoselailussa on jälleen kerran parannettavaa, valikkojen selailu on liian kankeaa. Lisäksi online ominaisuudet on vielä selvästi lasten kengissä, mutta se toimii silti välttävästi/kohtalaisesti.

Pelin todellinen suola on Be-A-Pro mode sekä Online team play. Itse en jaksanut montaa matsia Be-A-Pro pelimuotoa tahkoa omien tekoälypelaajien kädettömyyden takia, mutta Online Team Play on erittäin koukuttavaa puuhaa. Ideana on tehdä oma pelaaja, määrittää ulkonäkö, straegiset mitat, pelaajatyyppi ja taidot. Tämän jälkeen perustetaan kaveriporukan kanssa oma jengi, tai liitytään jo johonkin valmiiseen jengiin pelaajana. Olitpa sitten maaleja sylkevä sniper-laituri, kovaa pelaava romuluinen pakki tai akrobaattinen veskari, oman ruudun täyttäminen jengissä on suorastaan ratkiriemukasta.

EA:n lätkäpelejä on aina arvosteltu kovalla kädellä, eikä todellakaan ihan syyttä. Viime vuosina EA on kuitenkin ymmärtänyt koukuttavan pelin mausteet.. pelaamisen tulee olla hauskaa, ja sitä NHL 09 todellakin on. Olitpa sitten satunnaispelaaja tai hardcore jääkiekkofani, jokainen hieno veivaus ylänurkkaan tai mojova pommi vastustajan luisevaan hyökkääjään antaa onnistumisen tunteen.

NHL 09 ei ole täydellinen lätkäpeli, mutta se on paras lätkäpeli jota vuoteen 2008 mennessä on tehty. Jos urheilupelit kiinnostaa, tämä on pakkohankinta.

Kirjaudu kommentoidaksesi