Call of Duty 4: Modern Warfare

Nyt tapahtui se mitä moni Call of Dutyn pelaaja on odottanut jo todella kauan. Vihdoinkin siirryttiin pois siitä loppuun kulutetusta Toisesta maailmansodasta ja siirryttiin nykyaikaan. Tämä on todella onnistunut siirto IW:lta ja se tuo uusia ulottuvuuksia yhteen maailman parhaista FPS-pelisarjoista.

Itse pelissä huomio kiinnittyy heti ensimmäiseksi sen sulavuuteen ja näyttävyyteen. Ruudunpäivitys on tasainen 60fps eikä minkäänlaista nykimistä ole havaittavissa. Myöskin vihdoinkin kunnon peli, jossa kummankin konsolin versiot ovat identtiset. Grafiikkakin on todella näyttävää ja sotakohtaukset on toteutettu todella hienosti. Ohjaus on toteutettu pelissä todella hyvin ja uskaltaisin jopa väittää, että tässä pelissä on ehkä yksi parhaista ohjauksista mitä konsoliräiskinnöissä on nähty.

Pelissä pelataan kahdella päähahmolla, tosin yhdessä tehtävässä saadaan pelata eräällä toisellakin hahmolla mutta pelatkaa peliä, en viitsi tätä tässä paljastaa. Päähenkilöt ovat siis Brittien SAS:n Soap McTavish ja USA:n merijalkaväen Paul Jackson. Tehtävät sijoittuvat Lähi-itään, Venäjälle ja Azerbaidzhaniin. Pelin juonihan on se, että pelin pääpahis Zakhayev aikoo palauttaa Venäjän Neuvostoliiton kunniakkaaseen aikaan ja tämä hoituu tietysti ydinaseella ja sehän tietää pelaajalle monia tunteja räiskintää ja maailmanpelastusta. Itse yksinpeli on todella laadukasta ja koukuttavaa toimintaa alusta loppuun vaikka toki putkijuoksumaisuutta löytyykin. Mutta se ei haittaa kun lyijyä lentää kohti niin perkuleesti ja pitäisi päästä suojaa. Ei siinä vain kerkeä ajattelemaan, onko tämä putkijuoksua vai ei.

Sitten itse siihen pelin pääruokaan eli moninpeliin, jossa jopa 18 henkilöä voi räiskiä toisiaan yhtä aikaa. Moninpeli on hyvin toteutettu ja kentät sopivat hyvin peliin. Ainut huono kenttä on mielestäni Shipment-niminen kenttä, joka on vain pieni neliön muotoinen konttisatama, jossa ei ole taktiikoilla eikä millään mitään väliä. Kenttä on niin pieni, että se toimii periaatteella spray and pray!. Moninpelissä on käytössä rankkisysteemi, eli tapoista yms. saa pisteitä, joiden avulla sitten sotilasarvo nousee aina tasolla 55 asti, jolloin olet korkeimmalla mahdollisella arvolla. Tämän jälkeen voi kuitenkin tehdä päätöksen aloittaa Prestige-mode nimisen tilan, jolloin menetät kaikki tekemäsi haasteet (esim. 150 tappoa MP5 aseella). Kun aloitat prestige-moden niin saat arvomerkkisi tilalle erikoismerkin. Tämä onkin ainut asia mitä prestige-mode antaa lisää. Voit pelata rankit 1-55 läpi jopa 11 kertaa. (ensiksi ns. normaalin kerran ja sen jälkeen voit vielä aloittaa pretige-moden 10 kertaa). Moninpelissä on valmiina 5 hahmoluokkaa, joilla jokaisella on omat kykynsä ja aseensa. Näiden lisäksi voit luoda 5 omaa hahmoluokkaa, joille voit valita aseet ja perkit. Perkit ovat Call of Dutyn uusin idea ja todella toimiva sellainen. Jokaisella hahmoluokalla on 3 perkkiä valittavana. Näillä pystyt customoimaan omaa hahmoluokkaasi, omaan pelityyliin sopivaksi. Voit valita esimerkiksi Lisää ammuksia-perkin tai Claymore-perkin, jolloin saat mukaasi kaksi Claymore-miinaa. Perkkejä on todella monia ja niitä aukeaa koko ajan lisää, kun oma rankkisi nousee. Kaikki perkit kuitenkin myös häviävät jos päätätä aloittaa prestige-moden. Perkkien lisäksi hahmoluokkaa voi muokata valitsemalla aseet ja aseisiin omat lisäherkut. Voit valita aseeseesi vaikka punapistetähtäimen tai äänenvaimentimen.

Kokonaisuudessa Call of Duty 4: Modern Warfare on yksi parhaista, ellei jopa paras FPS-räiskintä ja tämä on todellakin hankinnan arvoinen peli. Tämä todellakin nosti Call of Duty sarjan uudelle tasolle. Peli on todella koukuttava ja sitä jaksaa tahkota niin yksinpelissä kuin netissäkin todella paljon. Joten jos sinulla ei vielä ole tätä peliä niin kipin kapin kauppaa.

Plussat:
+ Pelattavuus
+ Grafiikat
+ Nettipeli
+ Uudet ominaisuudet, kuten perkit ja prestige-mode

Miinukset:
- Hieman lyhyt yksinpeli

Kirjaudu kommentoidaksesi