Saints Row 2

Sarjakuvamaisempi grafiikka toimii tässä mielestäni paljon paremmin kun GTA:n mahdollisimman "aidoksi" tehty grafiikka.
Saints Row:n kaltaisessa pelissä ei ole tarkoitus, että kaikki on viimeisen päälle aitoa niinkun saattaisi luulla kun on kyseessä erittäin vapaamuotoinen peli, niinkuin GTA nelonen.

Moni on sanonut Saints Row:n kumpaakin osaa älyttömäksi GTA kopioksi, mutta onko väärin tehdä peli mikä todennäköisesti tulee myymään hyvin, kun on kyseessä vapaamuotoinen liikkumispeli mistä löytyy kaikkea samaa kamaa ja enemmänkin tekemistä kun muista samaan genreen sijoittuvista peleistä?

Tehtävät olivat taas kerran niin nautintoa, kun pääsi ensimmäisen osan jälkeen taas kerran pelailemaan kyseistä sarjaa, mihin on jatko-osaa niin kuumottavasti odoteltu. Tehtävistä löytyi sopivasti vaihtelua ja missään vaiheessa ei alkanut kyllästyttämään tehtävät tai niiden helppous. Normal tasolla tuli itse väännettyä peli läpi, mutta vaikeutta hakeville löytyy vielä yksi taso, joka taisi olla Hard.

Pelin läpivedon jälkeen ei tekeminen loppunut, niinkun GTA:ssa kävi.
Aktiviteetteja löytyy joka suuntaan: HeliAssault, Insurence Fraud, Trail Blazing, Snatch yms. nämä ehkä kuitenkin omia suosikkeja mutta paljon on lisää. Mm. Mayhem, Fight Club ym.

Diversioneja löytyy myös joka lähtöön: Taxi, Ambulance, Base Jumping, Tow Truck. Myös palomiehen hommia pääsee testailemaan tämän diversionin yhteydessä.

Muokkausmahdollisuuksia pelaajan tekemälle hahmolle on paljon. Timanttikaupat, vaatekauppoja yms. Vaatekauppoja moneen lähtöön löytyy.

Asiasta viidenteen: Autolla ja moottoripyörällä ajaminen on aikamoista kuraa. Ennemminkin moottoripyörillä ajaminen. Autolla ajamiseen tottuu pienellä pelaamisella, mutta moottoripyörien ajamiseen en tunnu tottuvan sitten ollenkaan. Käyttäytyvät erittäin kummallisesti ja huonosti on toteutettu tämä osuus pelistä. Tämä menee taas mielipide asiaksi sitten.
Helikoptereilla ja veneillä / vesiskoottereilla ajaminen / lentäminen on taas mukavan tuntusta, että miinuksia siitä ei voi lähteä jakelemaan.

Tähän kaikken kun lisätään vielä vapaa liikkuminen kaupungissa, jostä löytyy kauppoja joka suuntaan ja co-op kaverin kanssa, voiko muuta enään toivoa?
Pelattavaa löytyy huru mykky tästä pelistä, jos vain haluaa pelata.

Ehdottomasti vuoden peli omalla kohdallani.

Peliä on nyt tullut pelailtua n. 40 tuntia ja vielä on paikkoja kaupungissa mihin ei ole vielä kunnolla ehtinyt edes tutustua. Co-op jäätyilee ja bugailee välillä, mutta toivottavasti jossain päivityksessä päättävät korjata asian. Pientä miinusta siitä, mutta kyllä viiden tähden peli ehdottomasti.

Kirjaudu kommentoidaksesi