Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

LittleBigPlanet

Tässä peli, joka kenties tulee muovaamaan tasoloikan uuteen muottiin, tai vähintään asettaa sille uusia standardeja. Kun pelistä pitävät paitsi genren vanhat fanit ja jopa he, jotka eivät ole aiemmin voineet koko lajiin koskea tikullakaan - on jossain onnistuttu ja todella hyvin.

Yksinpeli lähtee käyntiin jo alkutekstien ilmestyessä ruudulle. Seuraavaksi huomaatkin tuntien kuluneen. Tarina etenee puhtaalla suomen kielellä.

Ohjaukseen pääsee nopeasti sisälle, lukuunottamatta tätä syvyyssuuntaista hyppyä. Tässä myös pelin ensimmäinen kompastuskivi. Kontrollit eivä ole täyden kympin arvoisia, vaikka lähellä sitä kuitenkin. Matkan varrella tulee suorituksia jotka vaativat tarkkaa hyppäämistä ja tällöin kontrollit nousevat kuumaksi perunaksi, ainakin allekirjoittaneella.

Yksinpelin kentät on ripoteltu maapalloa muistuttavan planeetan pinnalle, kukin välittämään jotain siitä maasta johon kenttä on sijoitettu. Näiden välillä on isoja tasoeroja. Joko kenttien taustalla on ollut tyystin eri porukat, tai sitten näitä on tehty pitkällä ajalla ja kenties toisilla on ollut jo paremmat työkalut käytettävissään. Intiaan osunut kenttien ryhmä oli tasoltaan pelin antoisinta, visuaalinen ilme on vähintään yhtä värikästä kuin maa itse.

Kenttäeditori, sama joka oli tekijöillä, on nyt laitettu viimein jakoon myös pelaajille. Kun jokaisella objektilla on omat luonnollisen oloiset fysiikkansa, saadaan tällä aikaiseksi mitä mielenkiintoisempia kokonaisuuksia. Omia teoksiaan voi pistää jakoon muiden pelattavaksi ja arvosteltavaksi. Viimein voit rakentaa sen tasoloikan, jota olit aina odottanut, mutta pelintekijät eivät vain ymmärtäneet tehdä. Tässä on todella potenttiaalia.

Pelin parasta antia, heti editorin jälkeen, on yhteisöllisyyden korostaminen. Ruudulla ilmoitellaan kaverilistalta tuttujen pelaajien saavuttamat pistemäärät, sillä kellon lyömällä kun ovat kentässä maaliin päässeet. Kun näet samalla mistä kentästä pisteet on saatu, on hyvä käydä vetäisemässä sama kenttä läpi ja astetta paremmilla pisteillä :) Kaverilista on muutenkin vahvasti mukana, kun sitä kautta löydät nopeasti frendien väsäämät kentät tai peliseuraa testaamaan sen juuri tekemäsi maailman upeimman kentän.

Jos kontrollit mainittiin jo vuodatuksen alussa, lisätään vielä miinusmerkkiseksi seikaksi pelin yksinpelistä ne muutamat kentät, jotka on tehty tarpeettoman haastaviksi. Nämä kaksi seikkaa yhdessä onnistuvat pikkaisen nakertamaan nurkasta sitä kiiltokuvamaista julkisivua, joka tälle pelille on ollut niin tunnusomaista.

Eipä silti, kyseessä on hieno peli, joka varsinkin vähäänkään luovalle pelaajalle on parasta mitä on vuosiin nähty. Ehkä tästä alkaa uusi buumi käyttäjälähtöisen sisällön tuotannossa. Pelkkä yksinpeli, ilman internettiä ja kiinnostusta editoriin laskee arvosanaa kahdella tähdellä.

Kirjaudu kommentoidaksesi