FIFA 09

PESsin pahin kilpailija on taas täällä.

Be A Pro: Kuten monissa EA:n tuotoksissa Be A Pro on nyt uusimmassa Fifassakin . Viimeisessä versiossa et voinut aloittaa kautta vaan pelata yksittäisiä pelejä joka oli hieman tynkää , mutta EA on korjannut asian ja nyt voit aloittaa kauden joko huipulta , eli jollain aidolla pelaajalla , tai voit tehdä oman pelaajan ja muokata siitä mieleisesi jalkapalloilijan . Teet pelaajan , sitten saat valita hänelle jengin . Heti kun aloitat kauden saat tavoitteet mitä sinun pitäisi tehdä , esim: Tee 10 maalia kauden aikana, tjsp. Tämä antaa hyvän tavoitteen jonka eteen voi raataa. Kun menet peliin niin luonnollisesti pelaat vain yhdellä pelaajalla joka voi aluksi tuntua hieman tyhmältä kun ei voi ohjata jokaista pelaajaa ja tehdä niillä mitä haluaa. Saat pelin aikana arvosteluja syötöistäsi , sijoituksestasi kentällä , jne. Voit pelata Be A Prota vain 4 kautta

Fifassa on taas iso liiga - ja jengivalikoima , Liigoja on huikeat 30 ja jengejä yli 500 + maajoukkueet joita on 41 maajoukkuetta . Veikkausliiga ei ole taaskaan mahtunut mukaan , joka ei minua ainakaan haittaa paljoa. Tietenkin jokaisella jengillä on oikeat paidat ja logot ja muut . Muutamia pelaajien nimiä on jotka eivät ole oikein .

Peli on ulkoasultaan aika samaa kauraa kuin viime osassakin . Muutamia pikku muutoksia on tehty ja pelaajamalleja on korjattu . Nyt esim. Cristiano Ronaldokin näyttää ihan itseltään toisinkuin viime vuonna.
Tietenkin lisenssoituja nappiksiakin on paljon , ja mukana ovat myös joitain EA:n omia tekeleitä , kuten viime vuonnakin. Tällä kertaa mukana ei ole mitään pisteitä joilla voisit ostaa nappiksia ja joukkueen kolmospaitoja, vaan kaikki ovat jo valmiiksi mukana , joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä että joutuisit pelata paljon että saisit lempijoukkueellesi kolmannet paidat

Tämän vuoden iso uudistus on Adidas Live Season , eli toiminto joka päivittää pelaajien statsit joka viikko , perustuen sen mukaan miten he ovat oikeassa elämässä pelanneet . Pelaajat vaihtuvat näiden väliltä: Huono, Heikko, Neutraali, Hyvä ja Mahtava. Saat valita ensin yhden liigan ilmaiseksi jonka pelaajat sitten päivittyvät viikko viikolta. Liigoja on kuusi joista saat valita ja tähän kuuluu: Barclays Premier League, La Liga, Ligue 1, Bundesliga, Serie A ja Mexican Primera Division. Voit myös ostaa nämä kaikki liigat ja hinta taisi olla noin 20 euroa , mutta voit ladata myös yksittäisiä liigoja josset halua maksaa kaikista. Voit sammuttaa ALS:in pois jos et tykkää.

Adidas Live Seasonin lisäksi on tullut ladattavaksi Selostajapakkaukset . Eli voit ladata vaikka espanjalaisen selostaja kaksikon selostamaan pelejäsi, jossei nykyiset brittiaksenteilla varustetut selostajat kelpaa. Fysiikkamallinnusta on uudistettu ja pelaajat tuntuvat liikkuvan luonnollisesti pallon kanssa ja kaatuvan myös ihan normaalisti. Voit myös tehdä omat kustomoidut taktiikat itsellesi jos tykkäät tehdä kaiken itse. Pelin tempo on taas noussut , mutta muutos on pientä. Voit myös maalin jälkeen tuulettaa itse , mikä on ihan kiva lisä, tai josset jaksa tuulettaa niin voit vain skipata tämän.

Manager Mode on aika samanlaista kuin viime vuonnakin, eli tosi hyvää. Ainoa huono puoli on , että et voi vaihtaa pelaajien numeroita , syytä ei tiedetä , toivottavasti tähän tulee patchi jossain vaiheessa. Jos sitten ostat jonkun pelaajan vaikka Messin niin se sitte hilluu siellä jossai numero kakkosessa.
Eikä myöskään Adidas Live Season ulotu Manager Modeen asti

Online peli on jotain tosi mahtavaa. Ensimmäistä kertaa jalkapallopelissä voit pelata netissä 10vs10 joukkuepelejä joissa jokainen ihminen ohjaa yhtä pelaajaa. Mukana on myös Clubs joka on ehkä tuttu NHL 09:stä. Voit perustaa jengin joittenkin kavereittesi kanssa ja pelailet sitten heidän kanssa netissä muita jengejä vastaan. Mukana on myös tavalliset Ranked Pelit ja muut. Josset halua netissä pelata niin voit pelata myös Offlinessa kuuden ystäväsi kanssa.

Tekoäly on taas ihan hyvää , mutta välillä tulee niitä tyhmiä hetkiä jolloin jokin ei vaan toimi. En tiedä onko tätä esiintynyt muilla , mutta välillä jos laitat seinäsyötön zipillä niin puolustajasi lähtee välillä juoksemaan oudosti , ja näin vastustajan hyökkääjä useimmiten pääsee läpi. Mutta näitä tulee harvoin.
Hyötyjä tulee mielestäni aivan liikaa , oikeissa peleissä näitä tulee vain muutama , mutta Fifassa niitä tulee tosi paljon . Myös tapahtuu niitä että jos vastustaja pääsee yksinläpi ja satut taklaamaan häntä niin että tuomari antaa hyötynäkökulman , niin vastustaja voi siitä sitte heittää böören ja sitte maalin jälkee tuomari antaa sulle punasen kortin , mikä on mielestäni aivan naurettavaa.

Kaiken kaikkiaan Fifa 09 on mahtava peli , jota olen pelannut jo lukuisia tunteja , mutta se ei koskaan tunnu vanhalta. Pallo jatkaa pyörimistään. Hyvä EA
Kiitos.

Kirjaudu kommentoidaksesi