Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

NHL 09

Viime vuonna NHL-pelisarja ylsi jo lähes erinomaiseksi peliksi mutta pienet, ärsyttävät virheet sekä online-sekoilut pilasivat kokemusta hieman. Viime vuonna oltiin kuin hiomaton timantti Crosby mutta tänä vuonna ollaankin sitten jo melkein Gretzkyn tasolla. NHL 09 parantaa kaikkea mikä 08:ssa jäi hampaankoloon sekä tuo mukanaan uusia, hienoja kikkoja ja kuvioita, joten luvassa onkin parasta jääkiekkoakoskaan.

Viime vuosina, tai no Playstationilla vain viime vuonna, EA on panostanut uuteen ja erittäin toimivaan skill-stickiin mutta sillä ei ole ollut oikeastaan mitään käyttöä muualla kuin maalintekotilanteissa ja harhautuksissa. Nyt taitotikkuunkin on saatu lisää monipuolisuutta ja se toimii nyt sekä hyökätessä, että puolustettaessa. Eivätkä uudistukset pelkkään skill-stickiin liity, onhan mukaan mahdutettu pari uutta kikkaakin, kuten suojaus, vippi ja mailannosto, joka tosin erityisesti online-peleissä voi olla kuitenkin maailman ärsyttävin asia, kun kaikin keinoin voittoa tavoittelevat pelaajat, no sanotaanko vaikkapa raiskaavat mailannosto-nappia enemmän kuin laki sallii. Myöskin maalivahdit ovat saaneet uusia liikkeitä ja uskomattomia seivejä tuleekin aina silloin tällöin. Haittapuolena ovat kuitenkin ajoittaiset ongelmat, kuten sivuttaissyötöstä spagaatiin liian helposti loikkaavat maalivahdit, jolloin hyökkääjillä on helppo työ siirtää kiekko reppuun.

Nyt kun vihdoinkin saatiin puolustukseen skill-stick, niin samalla myös puolustamista ollaan hieman vaikeutettu ja erityisesti aluksi kunnon pusujen jakaminen on harvinaista herkkua. Mikäli yrität ajaa yksi vastaan yksi tilanteessa hyökkääjää pystyyn, niin usein tuloksena on vain puhdas, perinteinen huti tai förbi, kuten rakkaat verivihollisemme sanoisivat. Kuitenkin, kun pelitunteja alkaa olla takana paljon, ehkä jopa liikaakin (kuten allekirjoittaneella) niin kyllä niillä avojääpommeillakin alkaa osua aika hyvin. Onneksi kuitenkin älyttömimmät magneettitaklaukset ovat poissa, vaikkakin yliluonnollisia lentoja, jotkin taklaukset aiheuttavatkin. Puolustaminen on muutenkin mennyt realistisempaan suuntaan, enää ei hyökkääjien perässä juoksemalla pärjää vaan parhaiten pärjää peittämällä syöttölinjat ja pakottamalla vastustajia kulmia kohti.

Ja jotta pelin uudistukset eivät jäisi vain näihin pikku-uudistuksiin on mukaan laitettu myös mm. FIFA:sta tuttu Be A Pro muoto, jossa pelataan vain yhtä pelaajaa, joko oma tekemää tai valmista tähteä. Idea on yksinkertainen, tee pelaaja, aloita farmista ja pelaa itsesi nostamaan Stanley Cupia NHL:ssä. Idea on hyvä mutta kaipaisi jotakin lisää. Pelimekaniikka toimii hyvin, ajoittaisista kameraongelmista huolimatta ja pelaaminen on mielekästä. Erityisesti netissä pelattavissa Be A Pro - peleissä meno aivan mahtava, kunhan pelikaverit ovat joukkue(penkki)urheilijoita. Onkin hienoa kasata kavereiden kanssa oma joukkue ja haastaa vaikkapa Kanadan kovin porukka omiin MM-kisoihin. Ikävä kyllä muuta ei pysty tehdä, kuin pelata eikä oman pelaajan tapahtumiin voi vaikuttaa. Pohja on kuitenkin erinomainen, joten ensi vuoden painosta odotellessa.

Kuten mainittu NHL 09 parantaa 08:saan verrattuna paljon, vaikkakin online-ongelmat eivät vieläkään ole täysin poissa. No kukaan ei kuitenkaan ole täydellinenei edes Gretzky. NHL 09 on kuitenkin erittäin vakuuttava tekele, joka on aivan ehdoton must have peli kaikille kiekkofaneille, vaikka edellinen osa hyllystä löytyisikin. Uudistukset eivät ole maata mullistavia ja vaikka selostajat hokevatkin samoja, vanhoja, tuttuja fraaseja niin silti positiiviset asiat riittävät helposti nostamaan NHL 09:sän parhaaksi jääkiekkopeliksi KOSKAAN.

Plussat:
+ Pelattavuus
+ Uudistukset
+ Paljon pelimuotoja
+ Grafiikka
+ Be A Pro...

Miinukset:
- ...Be A Pro hieman köyhä
- Ajoittaiset online-ongelmat

Kirjaudu kommentoidaksesi