Resistance 2

Se puhuu suomea

Nyt se on tullut. kädet täristen poistan muovin pelin ympäriltä. Tätä on tullut odotettua siitä lähtien kun ensimmäisen osan pelasin läpi :)
laitan lätyn sisään ja alkuvalikot tulevat esiin. Huomaan että valikot ovat suomenkieliset. pisteet sonylle tästä, mutta kyllä englanninkielisilläkin olisi pärjätty. Eikun kampanjan kimppuun .Lupaavasti alkaa jatkuen siitä mihin ensimmäinen osa päättyi ,kunnes kuulen ensimmäiset vuorosanat :S Hale puhuu suomea! Okei olen törmännyt tähän ongelmaan monen muunkin pelin kautta, ja on todella sanottava että vaikuttavaa että näinkin suuren mittakaavan peliin on saatu suomalaiset äänet, mutta tämä saisi edelleenkin olla vaihtoehto valikossa. Esim. huomasin että suomenkieliset tekstityksetki hoituu laittamalla ne valikost päälle, mutta kun koko konsolin kielen joutuu vaihtamaan englanniksi kuullakseen halen puhuvan englantia ja tällöin tekstityksetkin ovat vaan englanniksi niin pistää mietityttämään. Tämä saataisiin korjata firmware päivityksellä ja sony saisi ainakin yhden iloisemman tukijan :)

Kampanjan ilot ja surut

Kampanja alkaa rytinällä. Tunne on kuin hollywoodin toimnta leffoissa. ja heti alussa saa käyttöön pelin hienoimmista uusista lisäyksistä. Magnum jolla voi räjäyttää uhrin kappaleiksi on sitä jotain. Heti pistää silmään myös Pelin värikäs ilme verrattuna ensimmäisen osan harmaaseen värimaailmaan. Grafiikka muutenkin aiheutaa välillä "vau" elämyksiä. Huomaan myös että nykyään ei voi kantaa mukanaan kun kahta asetta tämä ei ole huonojuttu, mutta alkaa käydä hermoille kun aina sopiva ase on odottamassa paikalla kun sitä tarvitaan. Tämä syö tunnelmaa ainakin minun osaltani pahasti. Myös ensimmäisen osan ajoneuvot on jätetty pois. harmi sinäänsä olisin halunnut taas tömistellä stalkkerilla. Kaiken kaikkiaan kampanja on nopeasti vedetty läpi, mutta haastetta tarjotaan lisäämällä arcade tyylinen pelimoodi läpäistyä pelin. vaikeimmalla tasolla ja parilla hassulla elämällä pelistä tulee varsin haastava. Tarinaa viedään eteenpäin parilla hassulla välivideolla. Olisin odottanut vähän enemmän, mutta loppujen lopuksi yksinpelin kampanja on mielestäni ihan mukiinmenevä kun miettii että siihen harvat pelit enää panostavat.

Moninpelin voimaa

8pelaajan co-op kampanja vetää mukaansa täysinvoimin ja onnistuu lisämään pelin arvoa huimasti. Olettaen että löytyy hyvä tiimi :) tarina on jätetty tässä hieman sivuosaan, mutta enpä usko että ketään haittaa kun pelaaminen on näinkin koukuttavaa.
Muiden pelaajien kanssa pääsee myös koetteleen taitojaan vaikka 60pelaajan matseissa. Aluksi olin varovainen tämän suhteen, mutta insomniac on hoitanut pisteet kotiin. Mitään kaaosta ei pääse syntymään vaikka pelaajia onkin näin hurja määrä, varsinkin skirmish mode on yhtä juhlaa ryhmien väliste tehtävineen :) Eniten pistää silmään että minkään näköisiä lageja ei ilmeenny joka aiheuttaa kyllä hatun noston näinkin suurenmittakaavan moninpelissä konsolille.

Loppusanat

Resistance 2 on hyvä. se on iha ok yksinpeli ja ehdottomasti tämän vuoden parhaimpia moninpelejä mitä konsoleilla on nähty, ellei jopa paras. Toivottavasti insomniac painostaa tulevaisuudessa enemmän tarinaan, jos sen tekevät pelisarja nousee ihan eliittipelien rinnalle
itseä kummastuttaa pelin haukkuminen joillakin sivulla. esim itse olen pelannut kaikkia halo sarjan pelejä ja tämä lyö ne mennen tullen. tietenkin tämä on taas ihan ihmisestä kiinni

Kirjaudu kommentoidaksesi