Resistance 2

On muuten ehkä PS3:n paras peli. Yllätti totaalisesti. Se on todella raaka, iso ja paha. Tästä pidän. Aseissa on munaa ja ne on mitä erilaisimpia, aina sirkkelinteriä ampuvasta lihanpilkkojasta perushaulikkoon. Aseita on paljon ja arsenaali on kunnossa. Varsinkin kranaatit tuovat peliin hauskaa hupia, sillä ragdoll-fysiikat ovat mitä hienoimmat ja viholliset menevät jopa palasiksi.

Yksinpeli oli säälittävän lyhyt, mutta sillä on helkkarin paljon uudelleenpeluuarvoa. Aina kun yksinpelikampanjan on läpäissyt, näkee omat statistiikkansa kaikkia pienimpiä yksityiskohtia myöten. Tällä arvioidaan kuinka paljolla XP:llä pelaaja palkitaan ja tätä möytä pelaajan ranking-arvo nousee. Yhteisössä näkyvät statsit sun muut on tehty mallikkaasti ja klaanitoiminnoille on omat tukensa.

Itse nettipeli on todella koukuttavaa hupia. Massiivisissa 60 pelaajan taisteluissa on todellista fiilistä. Iskee välillä pieni paniikki, kun vilkaisee karttaa ja sen mukaan itseä päin näyttää lähestyvän kymmenpäinen vihollisjoukkio. Ei voi olla varma, että ovatko he nähneet minut kartassa vai muuten vainko he kulkevat minua päin. Kaikkia nettipelin asioita ei ole selitetty ihan tarkasti, luin netistä mm. että sprintatessa näkyy vihollisten tutkalla... Eikö tämä pitäisi mainita melkein ensimmäisenä oppituntina?

Pelimuotoja on neljä erilaista ja ne riittävät. Deathmatchia ja Core Controlia (jonka oletan olevan jotain Capture the Base -tyylistä menoa) en ole vielä päässyt testaamaan, mutta jälkimmäinen voi olla hyvinkin hauskaa. Kaksi muuta muotoa ovat Team Deathmatch ja Skirmish. Ensimmäisenä mainittu on mukavaa menoa ja hyvin koukuttavaa sellaista. Tappoja satelee, jos osaa ampua. Fareye-kiikarikiväärillä saa tähtäillä vapaasti kymmeniä vihulaisia, kun pelaajia on niin paljon. Peli tuntuu kunnon sodalta. Jälkimmäinen pelimuoto, eli Skirmish on sotaa, jossa tehdään erilaisia tehtäviä. Oma 30 hengen joukkue jaetaan kuuteen viiden hengen ryhmään. Jokainen ryhmä saa omia tehtäviään ja tätä kautta saadaan pisteitä, jolla voitetaan peli. Vihollisjoukkueen vastakkainen ryhmä taas yrittää tehdä samaa tehtävää kuin oman joukkueesi ryhmä, mutta päinvastoin. Esim. jokin paikka pitää vallata, kun vihollisjoukkueen ryhmä yrittää puolustaa sitä. Ryhmäjaottelulla 60 hengen taisteluihin ilmenee pienempiä omia ryhmien vastaisia sotia, mutta alueilla on vapaa liikkuvuus. Tehtävistään ei kuitenkaan kannata poiketa, sillä silloin pisteitä ei ropise. Skirmish on TDM:n ohella paras pelimuoto nettipelissä.

Resistance 2:n alkuaikoina hehkutettiin jo kahdeksan pelaajan yhteistyötilaa, jossa suoritetaan erinäisiä tehtäviä yhtenä tiiminä tietokoneen ohjaamia tekoälyvastuksia vastaan. Tehtävät ovat yksinpeliä haastavampia, onhan nyt mukana kahdeksankin pelaajaa. Tehtäviä tehdään yksinpelin juonen maisemissa, mutta ne eivät suoranaisesti liity Nathan Halen seikkailuihin. Mitä kokeilin tuota co-opia, oli se aikamoista kaaosta. Kaikki juoksivat vain täysillä eteenpäin pisteiden ja tappojen perässä ja itsellä ei oikein ollut aavistusta, että mitä tehdä, kun tehtävänantoakaan ei kerennyt seurata, kaikki nimittäin olivat jo häipyneet jonnekin sotimaan. Co-opissa on kolme aseluokkaa ja ne ovat kaikki hyviä ja tarpeellisia. Ilman kutakin luokkaa ei onnistuta läpäisemään tehtäviä, tai se tulee olemaan hyvin vaikeaa.

Resistance 2:n yksinpeli on lyhyt, mutta tiukka paketti. Peli on isompi, raaempi ja parempi. Grafiikka on edistyneempää ja varsinkin veden mallinnus ja käyttäytyminen saa erityismaininnan. Räiskintä on mukavaa, kiitos mahtavien aseiden ja raa'an meiningin. Yhdysvallat ympäristönä on myös paljon parempi juttu, ei enää harmaata ja tylsää Englantia. Insomniac on tehnyt upean räiskintäpelikokemuksen PS3:lle ja kaikkien konsolin omistajien tulisi kokea se.

HYVÄÄ:

+ Graafisesti komea
+ Upeat fysiikat
+ Raakuus
+ Syvällisempi ja helpommin seurattava tarina
+ Yksinpelillä uudelleenpeluuarvoa
+ Koukuttava ja toimiva nettipeli
+ Massiiviset pelaaja- ja vastusmäärät
+ Hyvin toteutettu yhteisö

HUONOA:

- Lyhyt yksinpelikampanja
- Moninpelissä samalta koneelta vain kaksi pelaajaa

*** 0-100-asteikolla rapsahtaisi pelille 96 pistettä.

Kirjaudu kommentoidaksesi