Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Game Boy Advance - Taskukonsolien tulevaisuus

Ensimmäinen varsinainen pelikoneeni oli Nintendon klassinen, alkuperäinen Game Boy joka minulla oli kymmenisen vuotta sen ilmestymisen jälkeen. Sitä seurasivat Nintendo Entertainment System, PC-pelien vaihe, Nintendo 64, Dreamcast -- ja pian Game Boy Advance.

Tämä taskupelien 32-bittisen sukupolven aloittava pelikonsoli on jo julkaistu Japanissa ja pian Eurooppa sekä Yhdysvallat seuraavat perästä. GBA on rakennettu klassisen Super Nintendon tekniikan pohjalle -- se käyttää samaa grafiikkateknologiaa kuin SNES mahdollistaen täten käsikonsoleille ennennäkemättömän grafiikan ja äänimaailman, puhumattakaan siitä, että lukuisat SNES-klassikot tullaan kääntämään GBA:lle.

Japanissa Maaliskuun 21. päivänä 2001 tapahtuneet julkaisun jälkeen Game Boy Advance myi erittäin nopeassa tahdissa yli miljoona kappaletta. Nintendon tavoitteena on myydä konsolia maailmanlaajuisesti vuoden 2002 Maaliskuun 21. päivään mennessä 24 miljoonaa kappaletta -- ei lainkaan huono myyntitavoite.

Japanissa GBA:n omistajat saivat nauttia 25:stä julkaisupelistä:

- Super Mario Advance

- F-Zero: Maximum Velocity

- Kuru Kuru Kururin

- Napoleon

- Dodgeball Advance

- Pocket GT Advance

- Mega Man EXE

- EZ Talk

- Top Gear All Japan GT

- Tweety and the Magical Jewel

- Castlevania: Circle of the Moon

- Konami Wai Wai Racing

- Golf Master

- J-League Pocket

- Powerful Pro Kun Baseball

- Silent Hill Play Novel

- Monster Guardians

- Dungeondice Monsters

- Fire Pro Wrestling A

- Chu Chu Rocket

- I Am An Air Traffic Controller

- Mr. Driller 2

- Pinobee: Quest of Heart

- Momotaro Festival

- Winning Post

Suurin osa yllämainituista peleistä oli kerrassaan erinomaisia tuotoksia. Yhdysvaltoihin ja Euroopan julkaisuihin saadaan hieman vähemmän pelejä, mutta valikoima on sitäkin laadukkaampi:

- Mario Advance

- F-Zero: Maximun Velocity

- Army Men Advance

- Chu Chu Rocket

- Dodge Ball Advance

- Earthworm Jim

- Fire Pro Wrestling

- High Heat Major League Baseball 2002

- Iridion-3D

- Konami Krazy Racers

- Pitfall: The Mayan Adventure

- Rayman Advance

- Ready 2 Rumble: Round 2

- Tony Hawk's Pro Skater 2

- Top Gear GT Championship

- Tweety and the Magic Jewel

- Pocket GT Advance

Jos suosikkipeliäsi ei välttämättä julkaista länsimaisille markkinoille, minkäänlaista syytä huoleen ei todellakaan ole, sillä Game Boy Advancesta on poistettu kaikki maanosien väliset estot -- tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että voit huoletta pelata Euroopasta ostetulla Game Boy Advancella Japanista ostettuja pelejä. Kätevä ja äärimmäisen mukava lisä Nintendolta. Voit myös tietysti pelata kaikkia vanhoja Game Boy- tai Game Boy Color-pelejä uudessa koneessa.

Edellisiin Game Boy-konsoleihin verrattuna GBA eroaa eniten suunnittelussa -- konsoli on käännetty pystysuunnasta vaakatasoon hieman Game Gearin mallin mukaan. Isonnetun peliruudun lisäksi Nintendo laittoi GBA:han mukaan myös olkapäänappulat, jotka mahdollistavat entistä paremmat kontrollit tässä seuraavan sukupolven taskupelikoneessa.

Nelinpeli onnistuu myös ja useat nykyiset sekä tulevat pelit tukevat sitä. Tähän ominaisuuteen tarvitsee linkkikaapelin sekä neljä GBA:ta, mutta erinomaisena uutisena kerrottakoon, että neljän pelin sijaan nelinpeli pyörii myös yhdellä kasetilla -- selvää rahansäästöä!

Game Boy Advance on taskukonsolien tulevaisuus. Se julkaistaan Yhdysvalloissa 11. Kesäkuuta 2001 ja Euroopassa 20. Kesäkuuta 2001.

Kirjaudu kommentoidaksesi