Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Mario Smash Football

Kun puhutaan jalkapallosta, tulee mieleen Englannin jalkapallo huligaanit, Brazilian Ronaldinho ja aivan liian isot kentät. Kun taas puhutaan Mariosta, puhutaan pienestä viiksekkäästä tyypistä joka hyppii kilpikonnien päälle. Kun puhutaan Mario futiksesta, arcade-futis-fiilis täys-valmiudessa kuulostaa osuvalta.

Mario Smash Football tuo Marion jalkapallo kentälle nappikset tanassa. Pelissä ollaan heitetty kaikki jalkapallon nippeli-nappeli säännöt roskakoriin ja tilalle ollaan otetty täysi kaaos erilaisten esineitten, super laukauksien ja vain yhden puoliajan voimin.

Pelistä saattaa haiskahtaa arcademainen futis-meininki kun peliin pääsee niin helposti sisään ilman mitään ihmeellisiä kokoonpanoja. Maaleja pitää tehdä jotta voittaa, mutta apuvälineinä toimivat muun muassa vihreät kilvet, pommit ja tähdet. Matsia varten täytyy valita yksi kapteeni(Mario, Luigi jne.) ja apurijoukko(Toad, Koopa jne.). Maalivahtina toimii usein Donkey Kong-peleistä tuttu Kritter.

Tiloihin sukeutuu Grudgen perusotteluita ja Cup-tila. Grudgessa voi säätää matsin asetuksia ja joukkueet. Cupissa taas pyritään liiga-meiningillä voittamaan mahdollisimman monta matsia jottaan saadaan pisteitä, kun taas pisteillä voitetaan. Joukkojen ja matsien määrä lisääntyy nopeasti, ja huimasti.
Ensimmäisessä Cupissa ollaan vain neljän matsin päässä lopusta, ja viimeisessä taas on enemmän kuin 8 matsia.

Vaikka Mario Smash Football onkin helposti lähestyttävä, kätkee se kuitenkin alleen todelliset taidot ja kikat. Pelaajasta voi sukeutua hirvittävän hyvä, joka jyrää alleen kaiken kyseisen taitotason alapuolella olevat.

Pelissä täytyy tehdä maaleja. Niitä voi tehdä kaksikin samalla laukausella jos on hyvin pullat uunissa. Super Strike mahdollistaa tämän.
Myöskin normaaleja maaleja voi tulla niin loputtomilla tavoilla, että ei koskaan tiedä milloin seuraavan kerran leuat loksahtaa auki tai purskahtaa täyteen nauruun. Esineet sun muut tekevät maalien teosta niin hauskaa, että lopputulosta ei voi koskaan edes arvailla. Kun puristaa viimeisellä sekunnilla voittomaalin tai kun saa Super Striken onnistuttua vastustajan ahdistelusta ja kiertelyistä huolimatta, on tyytyväisyys taattu. Mario Smash Football todella palkitsee onnistumisesta, ja antaa erittäin hyvän mielen tunteen.

Ja mikä parasta, neljä pelaajaa voivat päästä kentälle nauttimaan Mariomaisesta kaaoksesta.

Mario Smash Footballin nauttimiseksi vaaditaan hieman vaivannäköä, mutta kun peliin on päästy sisään, voi iloa riittää vuosikausiksi. Harvat pelit, varsinkin urheilupelit kykenevät tähän. Värikäs ympäristö vain korostaa Nintendomaisuutta.

Mario Smash Football on silkkaa hauskaa ja Nintendo GameCuben kärkipelejä.
~Muggshotter

Kirjaudu kommentoidaksesi