FIFA 09

Sanon ensiksi, että en ole pelannut ultramega-team manager-moodia, vaan yksittäistä kautta, nettiliigaa ja be a pro-pelimuotoa, eli siltä pohjalta tämä X360-arvio, konsolin omalta puolelta ei löytynyt vaihtoehtoa.

Tein aika loikkauksen PES:n puolelta, mutta pakko oli vaikka mieli ensin vastusti. Pelaajien fysiikat yhteentörmäyksissä/kosketuksissa, pallon käytös ja yleinen olemus sekä arvaamattomat maalinedustapahtumat tuovat sitä vanhaa kunnon PES-henkeä, mutta realistisemmin. Kun peliin pääsee kiinni, se tuntuu heti hyvältä. Vaikealta, mutta helposti lähestyttävältä - niinkauan kuin pysyy peruspelissä ja -kontrolleissa.

Be a pro koukutti heti, mutta kypsyttää siinä kohtaa kun omasta pelaajasta on kehittynyt ylitaitava supertykki. Tämän nyt voi antaa anteeksi, kun koko homma kestää vain neljä kautta. Hommassa on silti liian vähän maustetta ja tilastoja, mutta kyseinen pelimuoto sai minut tähän peliin sisään ja ensimmäisen koukun syötti aivooni.

Kun kytkee tarpeeksi avustuksia pois, voi aivan manuaalisesti tähtäillä keskityksiä ja syöttöjä minne haluaa (usein vaikeaa, vaatii treeniä), eikä vaan nähdä miten pallo osuu aina jonkun pelaajan jalkaan/päähän, eikä kulje ikäänkuin vapaasti.
Ilman laukaisuavustusta en pelaa, koska heikoin kohta on laukaustuntuma, johon ei saa sitä kunnon otetta. Tietyissä paikoissa se on ennalta-arvattavaa ja toimii loogisesti, joskus taas hommassa ei ole mitään järkeä ja ilmapallo-efekti leijuu kentällä.
Kontrolleja, kikkoja ja vaihtoehtoratkaisuja on paljon, ja nappien kanssa on hukassa hyvänkin aikaa, ellei ole entuudestaan jo pro-miehiä. Monen toiminnon olisi voinut jättää vähempien nappikombinaatioiden varaan niin, että sopivassa tilanteessa sopiva ratkaisu ilman että käyttää kallisarvoisen sekunnin oikean näppäinyhdistelmän löytämiseen. Anteeksi, olen tumppusormi.

Tekoäly pelaa hienosti, muutamia aivokakkayskiä lukuunottamatta. Monta kertaa hyökkäysalueella kaveri seisoo vapaan pallon vieressä kun maali on tyhjänä, eikä tee niin mitään, mutta toisaalta taas paikkaavat tyhjiöitä kentällä kiitettävästi.

Pelimuotoja ja mahdollisuuksia on vaikka mihin, harjoitusmoodia - siis kunnon sellaista - jäi vaan kaipaamaan. Miinus valikoista, se on pieni viidakko.

PES:n laukaisutuntuma tähän, niin homma olisi siinä. Nyt peli on "vaan" todellla hyvä. Juuri niinkuin pitääkin - kun ei peli kulje, on hermo aivan riekaleina. Kun kulkee, hermo lepää ja erektio herää. Eiku.

Kirjaudu kommentoidaksesi