Prince of Persia

Olen aina pitänyt Prince of Persia -sarjan peleistä, eikä sarjan uusin tulokas saa mieltäni muuttumaan. Pelin toteutus on ensiluokkaista. Pelattavuus on tuttua ja turvallista ja ennen kaikkea tarkkaa, niin kuin hyvässä tasohyppelyssä kuuluukin. Taistelu, joka vanhemmissa osissa on ollut huomattavasti suuremassa osassa, on nyt supistettu lähinnä pomotaisteluihin ja muutamiin rivivihollisiin. Pelin suola onkin ehdottomasti genrensä mukaisesti tasohyppely. Prinssin loikkiminen pilarilta toiselle on juuri niin vaivatonta ja upean näköistä kuin olettaa saattaa.

Vaikka pelistä huokuu Prince of Persia -sarjan henki, eroja silti löytyy edellisiin osiin nähden. Graafinen tyyli on mennyt sarjakuvamaisempaan suuntaan, värit ovat kylläisiä ja esimerkiksi hahmojen ääriviivat erottuvat selvästi. Tyylivalinta on erittäin onnistunut ja kun tasosuunnittelu on näinkin kekseliästä, maailma herää eloon todella vakuuttavasti. Prinssin hyppiessä kallion kielekkeillä korkealla vesirajan yläpuolella herkästi tulee pysähdyttyä kallion reunalle maisemia ihailemaan.

Uusi Prince of Persia eroaa vanhoista osista myös siinä, että kolmesta aikaisemmasta osasta tuttu aikakikkailu on heitetty romukoppaan ja prinssi on saanut apurikseen Elika neidon. Peli on silti täysin yksinpeli ja tekoälyllä varustettu Elika kulkee prinssin mukana lähes koko pelin ajan. Elika auttaa prinssiä vaikeissa paikoissa; hän kertoo mihin seuraavaksi mennä ja on myös pelastamassa prinssiä hengenvaarasta jatkuvasti. Tämä on hieno uusi lisä, mutta toisaalta se tekee pelistä liian helppoa. Prinssi ei voi kuolla. Pelaajan toilaillessa prinssin hengiltä Elika pelastaa tämän viime tipassa palauttaen hänet edelliseen turvalliseen paikkaan. Ei siis edelliseen checkpointtiin tai tallennuspaikkaan.

Avoin maailma takaa monia etenemisreittejä, ja tehtävää on tarpeeksi. Toisaalta tehtävät ovat hyvin samankaltaisia. Pelasta tietty alue pahoista hengistä, taistele pomovastusta vastaan ja etene seuraavalle alueelle. Vaikka toistoa on, se ei käy puuduttavaksi upeiden maisemien vaihtuessa tiuhaan tahtiin. Prince of Persia on tasohyppely ja ehdottomasti genrensä aatelia.

Kirjaudu kommentoidaksesi