Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Mario Kart Wii

Wiin Mario Kart-kokemus kyllä jäi hieman latteaksi, tosin sen jälkeen kun kaikki Grand Prix -kisat oltiin voitettu kullalla ja kaikki sälä avattu. Tosin nettipelaaminen ja jatkuvat kilpamieliset kilpailut pitävät kyllä pelin parissa, jos siis henkeä siihen riittää.

Slaidaus systeemin nerffaus oli kyllä aika sikamainen temppu, itse kun olin tämän "käärmeilyn" käyttäjä vanhemmissa Mario Karteissa, kun yritettiin puristaa se viimeinenkin sadasosa ajasta pois.

Siis kyllä minä Mario Karteista pidän. GameCuben DoubleDash!! -versio oli juuri sitä parasta Mario Karttia kaveriporukassa, varmaankin juuri se simppelisyys, ja että se ei ollut turhan vanha eikä turhan uusi(ja omituinen).
Nostalgia paukkuja saa radoista, jotka ovat esiintyneet aiemmissa Mario Karteissa, joista erityisesti Cuben DK Mountain sai minut ensi kerran hymyilemään.

Mopojen lisäys kyllä mielestäni pilasi Kart -idean aivan täysin. Jos ensimmäistä kertaa kokeiltiin mopoja, ei parane tehdä samaa uudestaan, koska pitkällä tähtäimellä mopot syövät kart-autot välipalaksi, kun pystyvät keulimaan hieman paremman vauhdin muodossa ja kääntyminen on yleisesti ottaen parempaa. Jos yhtään viitsii katsoa parhaimpia ennätyksiä, huomaa että käytännössä kaikki aika-ajo kilpailujen ennätykset on tehty juurikin kaksi-renkaisilla. Sinänsä pilaa kulkupelejen balanssin täysin.
Kart autoilla Karting-pelien suosijana jaksan tietenkin kauemmin porskutella, mutta mopojen avulla ne ennätykset rikotaan.

Temput ovat myös uutuuttaan kiiltävät ominaisuudet. Tehdään temppuja rampeilla ja hankitaan lisäboostia maahan mätkähtäessään. Jotenkin tästä tulee PlayStationin Crash Team Racing mieleen....

Kun kaikki kisat ollaan voitettu ja avattavat avattu, mitä itse asiassa pelistä jää jäljelle? Tällaiselle yksinpelaajalle varmaan suositellaan pelin vaihtoa. Onneksi aika-ajot, erilliset Vs. kisat ja Battle räiskinnät tietokone pelaajia vastaan käyvät hyvin yksinpelaavalle.

Nettipelissä on kyllä hurraamista. Jos kavereita on linjoilla, näkyy se heti kun saavutaan nettitilan päävalikkoon. Sitten vielä voi liittyä samoihin kisoihin lähes lennosta. Jos 11 muuta kaveria yritetään saada linjoille samaan aikaan nettikisoja varten, se jääköön unelmaksi, ellei asu lähipiirissä. Mielummin kurmottaa vastustajia Battle-tilassa netissä, mikä on muuten pelin ensimmäinen kerta. Varsinaisia rank-tilastoja ei löydy, tosin omat tilasto-pisteet löytyy. Näitä ei harmillisesti voi vertailla julkisesti muitten pelaajien kesken.

Uskomatonta kyllä, tietokonepelaajilla on täytynyt olla hirveää aikaa edellisessä elämässä, joten ne tuppaavat purkaa raivonsa pelaajaan, kun tämä yrittää saada yhden tähden suorituksia kisoista jotta voisi käyttää avattua krääsää. Useimmiten löydän itseni ottamasta osumaa useammin kun tarpeeksi punaisten kilpien sun muitten esineitten edestä. Niitä tulee aivan liikaa. Koskaan ei ole turvassa jos ei ole esinettä mitä pistää taaksepäin tai perään kiinni. Monta ärräpäätä lentänyt tämänkin takia. Ihan kuin Mii-hahmot joka kentässä ei olisi tarpeeksi.

Käytännössä Mario Kart Wiista paistaa hieman satunnaispelattavuus, ja krääsän availun jälkeen ei jää kuin nettipelaamiset ja kisat saman katon alla.
Ehkä myös aika-ajot, jos mopoilla jaksaa keulia viimeiset sadasosat pois.
Grafiikka näyttävää, mutta ehkä siihen se jääkin. Eri ohjaustyyleistä annan ison plussan.
Nettipelaaminen tai kaverikisat ovat yksinkertaisesti tämän painoksen suola.

Kirjaudu kommentoidaksesi