FUEL

Kun sain Fuelin niin lähdin pelaamaan sitä heti alussa expert vaikeustasolla uramoodia eteenpäin. Helpoimmasta rookie vaikeustasosta saa yhden tähden per voitto, keskivaikeasta expert vaikeustasosta saa kaksi tähteä ja vaikeimmasta legend vaikeustasosta saa kolme tähteä. Jos valitsee alussa helpoimman rookie tason niin ei saa yhtäkään aluetta avattua sillä tähdet eivät riitä. Tämä on mielestäni hölmö systeemi. Pelissä eteneminen ei saisi olla käytetystä vaikeustasosta kiinni. Muutenkin jos mainostetaan että saa ajaa vapaasti ympäriinsä niin koko maailma pitäisi olla heti alussa auki. Tai saahan pelissä ajaa minne haluaa mutta aloituspaikat avautuvat vasta sitä mukaa mitä pelaa uramoodia eteenpäin.

Kisat tuntuvat olevan vahvasti skriptattuja. Ei pelkästään siten että tornit kaatuvat aina sopivasti kun pelaaja lähestyy niitä vaan myös konekuskien kuminauhatekoäly ja koko kisan lopputulos. Pelin alussa on tavallista että alussa konekuskit tekevät hirveän spurtin ja hidastavat sitten lähellä maalia jotta pelaaja saa voittaa. Myöhemmin pelissä tulee myös sellaista mukaan kuvioihin että jos pelaajalla on liian huono auto niin peli skriptataan siten että pelaaja häviää. Jos pelaaja jostain syystä johtaakin kisaa niin lähellä maalia kaikki kilpakuskit teleporttaavat pelaajan takapuskuriin ja painavat maalisuoralla ohi. Jos pelaaja ostaa saatavilla olevan parhaimman auton niin voittaa vaikka ajaisi ihan samalla tavalla kuin edellisellä kerralla.

Oikominen pelissä on tehty hyvin. Ihan sama mistä ajaa, kunhan kulkee checkpoint puomien läpi. Kaikissa pelimuodoissa ei edes ole checkpointteja että reitin saa valita vapaasti. Välillä on pakko oikoa koska kone oikoo kyllä ja pääsee sitten normireittiä ajavan pelaajan edelle.

Drowington alueen tornadokisassa ja Ashtray alueen palanut metsä kisassa tuli tosi pahaa nykimistä. Niin pahaa että ajoneuvon ohjaaminen vaikeutuu huomattavasti että ajaa nykimisen takia puuta päin jos ei ole extravarovainen.

Nyt tilanne pelissä on se että olen pelannut yli 20 tuntia ja on enää yksi alue avaamatta. Viimeisen alueen avaaminen on aika työlästä. Muutenkin pelissä joutuu välillä pelaamaan vanhoja kisoja uudelleen vaikeimmalla vaikeustasolla jotta saisi loppupään alueita auki. Vanhat kisat helpottuvat kummasti kun saa myöhemmin pelissä tulevia kulkuneuvoja. En ole viime päivinä hirveästi jaksanut enää panostaa tuon viimeisen alueen avaamiseen vaan ajellut vaan ympäriinsä vapaassa ajomoodissa.

Joistain ärsyttävistä asioista huolimatta olen viihtynyt pelin parissa hyvin joten annetaan neljä tähteä.

Kirjaudu kommentoidaksesi