Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Batman: Arkham Asylum

Kirjoittanut: metal8585 :)

(Batman: Arkham Asylum arvio)

Batman tuli kuin puun takaa ja yllätti,iloisesti!

Siitä on kyllä aikaa varmaan ainakin yksi sukupolvi,kun näin ja pelasin oikeasti hyvää Batman peliä.Kone oli muistaakseni Sega Megadrive,ja vuosi jotain 199? jotakin(ei muista).Se oli sellainen sivusta kuvattu mätkintä.

Sen jälkeen ei Batmaniakaan siunattu nautittavilla seikkailuilla,kuten ei kovin montaa muutakaan supersankaria valitettavasti.Teräsmies ei pärjännyt omilla peleillään kovinkaan pitkälle,vaikka terästä olikin.

En ole seurannut koskaan näitä supersankari juttuja kovin intohimoisesti,mutta jonkun verran kuitenkin,ainakin sen verran,että tiedän kuka on Batmanin kaavun takana oleva henkilö ja ketkä ovat Batmanin vihollisia ja ystäviä ja niin edelleen.Bättis on kyllä coolimpi kuin Teris.Eniten olen seurannut kuitenkin Hämähäkkimiestä pienenä.Se on kaikista coolein!

Mutta Batman...

Tällä kertaa tapahtuma paikkana on Gothamin vankimielisairaala: Arkham Asylum.Se on täynnä toinen toistaan häijympiä veikkoja ja rosvoja.Arkham on kuin iso kartano(mitä se niin kuin onkin),jossa on monia pitkiä käytäviä ja huoneita,juuri hyvä pientä kissa ja hiiri leikkiä varten.

Jokeri on jälleen kerran saatu nalkkiin,mutta kovin helposti? Jokerin naamalta näkeekin jo että kaikki ei ole siltä miltä näyttää.Jokeri pokeri poksilla on omat katalat suunnitelmansa violeteissa housujen taskuissaan,ja apureita yllättävissä paikoissa.En kuitenkaan pilaa storyn iloa teiltä,joten jätänkin tarinan kiemurat teidän omaksi nähtäväksenne,koettavaksenne.Sen voin sanoa,että kiinnostavuutta siitä ei ainakaan puutu.

Jos olet hoitanut ja nähnyt jo monta erilaista tappelukohtausta monissa eri seikkailu-toiminta peleissä niin,Batman pistää ne kaikki linkoon ja naruille kuivumaan.Tappelu mekanismi on saatu toimimaan ällistyttävän hyvin! En ole koskaan missään muussa pelissä kohdannut yhtä tyydyttävää tunnetta piestyäni muutama kymmen roistoa semmoisilla liikkeillä,mille jopa Van Damme olisi kateellinen.Tappelut ovat erittäin sujuvia,ja niitä katsellessa tulee tunne että tätä haluaa aina vain lisää.Taistelut ovat kuin balettia,mutta brutaalimpana versiona.Onneksi tekijät ovat olleet viisaita myös tällä osa-alueella,ja tajunneet tehdä peliin erillisiä haaste tehtäviä mitkä aukeavat kanpanjan edetessä,sekä salaisia kysymerkkejä kerätessä.Salaisuudet ovat tehty myös järjellä.Vihdoin peli,jossa saa käyttää hieman aikaa miettimiseenkin,ei tosin liikaa,että siitä toiminta kärsisi.

Sitten se grafiikka.No ohhoh,olen tainnut juuri astua sisälle Gotham Cityyn,enkä taida poistua sieltä vähään aikaan.Peli on kauttaaltaan kuvan kaunis kuvastus.Peli käyttää Unrealin viimeisintä pelimoottoria,ja se tekee työnsä paremmin kuin hyvin.Uusi Batman saattaakin olla tämän hetken terävintä kärkeä pelien grafiikka kilpailussa.PS3 versiokin on saatu kasaan erinomaisesti.Uusi Batman kun on myös monialusta peli,ja monialusta pelit usein kärsivät pienistä hiomattomuuksista siirrettäessä niitä konsolita toiselle,mutta uusi Batman ei kärsi minkäänlaisista vioista,se on huippu jälkeä myös pleikalla,mikä on hieno ja taputukset ansaitseva suoritus.Ainahan aika ajaa monien pelien ohitse,mutta jotkut vain pysyvät yhä kauniina vaikka olisivat kuinka vanhoja tahansa.Batman: Arkham Asylum kuuluu ehdottomasti näihin.

Ohjaus pelissä on erinomainen.Bättis kulkeutuu sulavasti juuri sinne minne pelaaja tahtoo.Huomasin PS3 versiota pelatessa,kuinka ensimmäisellä kerralla kontrollit iskostuivat tajuntaani kuin salama,hetken päästä olinkin potkinut ainakin kymmenen jätkää maihin,eh,oikeasti.Hymy oli korvissa.Kontrolleista huomaa,että tekijätiimi on miettinyt tarkkaan harkiten mihin minkäkin ominaisuuden pistävät.

Batman omaa myös monia elokuvista ja sarjoistaan lukeutuvia härveleita sekä vempaimia.Löytyy batarang,joka heitetään vihollista päin,joka näin ollen tainnuttaa vihun hetkeksi.Myöhemmässä vaiheessa siihen saa myös parannuksia,kuten muihinkin vempaimiin.Pelissä pelaaja saa uusia liikkeitä ja ominaisuuksia sitä mukaa kun hoitaa vihollisia pois päiviltä,eli pisteitä,jolla hankitaan liikkeet erillisestä valikosta.Vähän kuin ostamalla.

Toinen härveli on tarttumaköysi jolla Batman pystyy vetämään joitakin esineitä sekä joitakin salaisia ovia auki,että vihollisia vaikka alas parvekkeelta.Sitten on sonic batarang,joka johdattaa vihollisia luoksensa taajuuksillaan.Vempaimia on vaikka mitä,enkä rupeakaan luettelemaan niitä kaikkia nyt tässä.Voin sanoa että,monesta niistä on todellakin moneen.Pelaaja voi keksiä omia käyttötarkoituksiaan niille,tosin tietenkin pienissä rajoissa.Käyttäkää mielikuvitustanne niiden kanssa,jotkin tilanteet saattavat vaatia sitä,varsinkin Hard vaikeus-asteella.

Erilliset haaste osiot tarjoavat monelle karate kidille tiukkoja taisteluja ja hiiviskely taitoja tarvittavia predator koitoksia.Tulostaulun ajat ovat jotain aika ällistyttävää! Tuskin itselläni on sinne asiaa omilla tuloksillani.Ainahan sitä saa yrittää.Peli omaa myös oman osionsa ladattavalle materiaalille.

Peli on kauttaaltaan mestarillista työtä! Harva supersankari peli on yhtä tiukasti paketissa.Pelissä kaikki tuntuu olevan kohdalleen,harva asia tässä pelissä oikeasti raivostuttaa.Jos siitä jotakin huonoakin pitäisi sanoa,etsiä,olisi se salapoliisityön pienentäminen lähinnä tavistasolle.Peliin kun oli tulossa ominaisuus,jossa Bat olisi toiminut kuin salapoliisi ja etsinyt johtolankoja.Nyt se on aika helppotajuinen,mutta edes jotakin sekin.Tuo on kuitenkin pieni puute muuten loistavassa pelissä.

Batman fanit,iloitkaa! Muut myös.Bruce Wayne ei ole koskaan ollut näin hyvässä kunnossa omassa pelissään.

Alfred,lisää hyviä pelejä kiitos.

o----------------------------------------------0

+ Tunnelma,arkham asylum on kaunis kuin mikä!,kontrollit,uudelleenpeluu arvo,pelaaminen on yksinkertaisesti hauskaa.

- Salapoliisi työ olisi voinut olla kiinnostavampaa,jos sitä olisi saanut tehdä enemmän.

Testattu: PS3

Kirjaudu kommentoidaksesi