Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Uncharted 2: Among Thieves

Usein ennen julkaisua kirjoitetuissa arvosteluissa jää verkkopuoli turhan vähälle huomiolle. Onneksi tässä sitä puolta hieman jo valoitetaan ja kiitos siitä! On kuitenkin osalle väestä ehkä se hankintapäätöksen sinetöivä osuus arviosta. Ei se nopeus ole aina valttia, vaikka läpeensä kaupalliset saitit niillä hittejä hakeekin.

Yhteistyömuoto on tutussa porukassa mitä suurinta hupia. Me-henkeä luodaan monin tavoin, kun yksin et ole mitään ja vain ryhmässä saa tarinaa vietyä eteenpäin. Apua huudetaan niin lujaa, että naapurin mummokin jo hätääntyy tai tilanneraporttia tulee kuin sotaharjoituksissa ikään. Kolme kenttää on kuitenkin nopeasti läpi viety, vaikka koostuvatkin episodeista. Nämäkään eivät ole ihan tyhjää lahtaamista, vaan tarinaa taustoitetaan välianimaatioin. Lisäkenttiä odotellessa. Toimiva kokonaisuus, jossa ei muita puutteita oikeastaan ole.

Plunder-muoto noussut myös täällä suosikiksi varsinaisesta verkkopelistä. Hyvin kiivastahtista mittelöä pytingistä. Sankarin osa on heittää se niin pitkälle omiin päin kuin ehtii sen lyijymeren keskellä. Jostain syystä onnistuu koukuttamaan, vaikka perinteinen lipunryöstö ei oikeastaan koskaan ole napostellut. Muista muodoista Eliminationissa rushipetterit juoksee suoraan kisakatsomoon, eikä respaa näy missään - maistuu siis oletettavasti ainakin socomisteille. Alueiden valtausta ja kukkalan kuningasta löytyy myös sen deeämmän lisäksi. Peliseura haetaan näissä rankkimatseissa joka kerta uusiksi ja tämä kestää minuutteja, muuten toimivuus hyvällä tasolla.

Pelit tallentuvat automaattisesti ja niitä pääsee tarkastelemaan Cinema-puolella vapaasti viimeisten 20 matsin osalta, myös free cameralla. Videontekijät tykkäävät kun saavat hudin riisuttua, vihreää kangasta ja pehmeää hidastusta. Löytyypä jopa ihan oma kenttänsä näitä säätöjä varten. Machinima on päivän sana ja sinä sen tekijä. Suosikkitallenteen saa lukittua ja näin säilöttyä turvassa päällekirjoitukselta.

Pelaajaa palkitaan jatkuvasti karttuvalla talletustilillä. Yhdessä tämän ja nousevien levelien myötä omia kykyjä ja aseiden ominaisuuksia pääsee parantelemaan. Tämä tilipussi on yhteinen koko pelille ja pelaajan tehtävä on sijoittaa rahoja sinne missä uskoo niiden parhaiten tukevan omia mieltymyksiä. Vaikka yksinpeliin painovoiman muutoksiin jos ei muuta keksi. Verkkopeleissä perinteinen ulkoinen päteminen hoidetaan Platinium-trophysta tulevasta Marco Polon luurangolla tai astetta köyhemmin, tienatulla valuutalla hankituilla skineillä.

Yksinpelille toki se kaikki kunnia joka sille kuuluu, upea kokemus kaikinpuolin. Toinen kierros menossa, kun edellinen läpäistiin normal-vaikeustasolla 14 tunnissa 31 minuutissa. Näihin hyviin ja vaikuttaviin elämyksiin haluaa vain palata uudestaan ehkä hiukan toisenlaisella pelityylillä. Sekin kun sallitaan, vaikka käsikirjoitetussa putkessa muuten mennäänkin. Hiippailua propaanitynnyrien vastapainoksi.

Uncharted 2: Among Thieves on peli, joka tekee ennen niin nauretusta elokuvamaisesta pelielämyksestä viimein hovikelpoisen. Jatkaa seikkailupelien kunniakasta tarinaa painoksella, joka varmasti muistetaan vielä pitkään.

Videoita jälkipolville:

Yksinpelistä ja vähän muustakin: http://www.konsolifin.net/media/med...1506/Uncharted-2-Among-Thieves-PS3/

Yhteistyömuodosta (max. 3 pelaajaa): http://www.konsolifin.net/media/med...ncharted_2_Among_Thieves_Co-op_PS3/

Verkkopelin Plunder-pelimuodosta (max. 10 pelaajaa): http://www.konsolifin.net/media/med...d_2_Among_Thieves_verkkopelist_PS3/

Kirjaudu kommentoidaksesi