Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Assassin's Creed II

Luulin ettei renesanssi voisi vähempää kiinnostaa ja että Pyhä maa voittaisi renesanssi-Italian mennen tullen, mutta olin ilmeisesti väärässä. Mikään pitkään aikaan (tai no jaa, Modern Warfare 2?) ei ole viihdyttänyt näin paljon.

Ensinnäkin juoni on kaikin puolin parannettu ykkösosasta. Ei enää yksittäisiä salamurhia vailla tarkoitusta, vaan pelaaja on tarkasti selvillä missä mennään ja miksi (tekstitysten lisääminen myös vaikuttaa). Sivutehtävien suorittaminen ei ole enää niin vastenmielistä kuten aiemmin. Ja ne salaliittoteoriat! Niitä riittää ja mielellään selvittää salaliittoa, joka osoittaa lähes koko ihmiskunnan historian olevan valhetta tai ainakin etukäteen suunniteltua. Myös ykkösosan scifi-juonelle tulee tarkoitus sen jatkuessa oikeasti kiinnostavana: ei enää pelkkää kävelyä huoneesta toiseen, ei enää tarkoituksettomia keskusteluja. Lopetus oli aivan älytön, mutten tarkoita että se olisi huono. Onpahan hyvä syy odottaa jatko-osaa.

Muuten kuin juonellisesti peli on melko samanlainen ykkösosan kanssa, vaikka pieniä uudistuksia on paljon. Taistelusysteemi on melko samanlainen kuin aiemmin muutamaa lisättyä liikesarjaa lukuunottamatta. Raha on tullut mukaan, ja sillä voi ostella uusia panssareita tai aseita. Tai miksei taulujakin, onhan se renesanssiaika. Samalla uudistukset kuitenkin tuntuvat siltä, että niiden olisi pitänyt olla mukana heti ensimmäisestä osasta lähtien, eikä viivytellä jatko-osaan.

Kaiken kaikkiaan todella hyvä peli, jonka parissa ei tylsisty hetkeksikään. Tiedän, näitä viiden tähden arvosteluja tulee melko paljon, mutta minkäs sille mahtaa, kun niin moni peli on niin hyvä.

Kirjaudu kommentoidaksesi