Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Uncharted 2: Among Thieves

On tämäkin peli tullut jokunen aika sitten läpäistyä ja voisi olla aika avautua kokemuksista pelin suhteen...

Ensimmäiseksi täytyy myöntää, että olin lukenut pelistä arvosteluja, katsonut videoita ja päässyt ylipäätään innostumaan pelistä aika paljon ennen kuin sain sitä edes käsiini. Ehkä näistä syistä odotin jo pelin alkumetreiltä jotain aivan todellista tajunnanräjäyttävää pelikokemusta, mutta jouduin tyytymään ihan vain hemmetin hyvään peliin. Voi harmi...

Pelin tarina oli tehty mielenkiintoiseksi ja sitä seurasi erittäin mielellään, eihän se mitään syvällistä filosofointia hyvästä ja pahasta ollut, mutta sitäkin viihdyttävämpää toimintaa, huumoria ja romantiikkaa. Meno oli tarina-puolella kuin Indy-sedällä parhaimpina päivinä ja saksalainen superrotukin oli jälleen edustettuna, tosin olivat aika kylmäkiskoisia Nathania kohtaan tällä kertaa. Jälkikäteen ajateltuna tarina ei sisältänyt suuria yllätyksiä, vaikka matkalle monta mutkaa mahtuikin. Tarinan näennäinen ennustettavuus ei kuitenkaan vähentänyt sen viihdearvoa pätkääkään.

Toiminta-puolta oli hiottu ensimmäisestä osasta ja se tuntuikin koko pelin ajan paljon mukavammalta kuin ensimmäisessä osassa, etenkin parannetut hiipimistekniikat toivat kaivattua lisämaustetta taisteluihin, joita kuitenkin on yhä suuri osa pelistä. Taisteluiden lomassa päästiin sitten ratkomaan kevyehköjä puzzleja, jotka ratkesivat yleensä nopeasti, kunhan vain löysi muistikirjasta oikean sivun ja huoneesta oikean vivun mitä kääntää. Liikkuminen Nathanilla on ihanan sulavaa, mitä varmasti tulee ikävä muissa peleissä. Kiipeily oli vaivatonta ja välillä vaikutti siltä, että sankarilla oli neljän raajan sijasta pikemminkin kymmenen raajaa ja niissä kaikissa vielä supervoimat. Mutta ainakaan itseä eivät moiset epärealistisuudet haitanneet, sopivat peliin kuin hattu päähän.

Kokonaisuutena peli on sen täyden kympin arvoinen, ei nimittäin heti tule viihdyttävämpää pelikokemusta mieleen. Peli ei ole tietenkään täysin täydellinen ja tasapainoinen, mutta lähempänä sitä kuin ehkä mikään muu peli. Niin, ja moninpelikin on ollut erittäin viihdyttävä ja toimiva reilun kymmenen tunnin pelaamisen perusteella. (Vanhemmat huom! Väkivaltaa pelissä kyllä on, eli siinä mielessä ikäraja-suositus on kohdallaan eikä ihan pienimmille voi suositella. Ainakin netissä tullut hyvinkin nuoria pelaajia vastaan haulikko kädessä).

Suositus: kaikille hyvien pelien ystäville.

Kirjaudu kommentoidaksesi