Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Killzone 2

Tämä peli oli minulle suurin yksittäinen syy hankkia PS3 konsoli. Luin hehkutukset niin käyttäjiltä kuin arvostelijoilta, useasta eri mediasta. Ikinä ei ole peli ollut yhtä kaukana arvostelijoiden suitsutuksesta kuin tässä pelissä, vain Spore pääsee melko lähelle.

Grafiikka on korkeampaa keskitasoa, ei kuitenkaan mitään erinomaisen loistavaa.
Pelituntuma on aivan karmea. Pakkohan sitä on verrata COD ja GeOW sarjoihin. Edellämainitut ovat kuin hanska käteen, Killzone 2:ssa tuntuu kuin liikkuisi keskiaikaisessa haarniskassa. Kaiken tuskamaisuuden huipentuma on pelaajan yrittäessä saada ohjaamansa sotilas suojaan vihollistulelta.
Peli pätkii säännöllisesti ladatessaan uutta aluetta. Katkokset ovat toki vain sekunnin tai pari kerrallaan, mutta niitä on aivan jatkuvasti.
Tarina tuntuu olevan pelissä vain jotta olisi joku tekosyy päästä ampumaan vihollisia. Notkeat juonenkäänteet eivät nyt yleensäkään FPS-peleissä hehku tulikuumina, joten tässä asiassa Killzone 2 pääsee genren ylempään keskikastiin.
Kenttäsuunnittelu on aivan samaa mitä on nähty kymmeniä kertoja aikaisemminkin. Jopa niin, että monella kentällä päällimmäinen tunne on "olen nähnyt tämän ennenkin, vain tekstuurit ovat hieman erilaiset".

Pelissä ajoneuvoja katsellaan useammin välianimaatioissa kuin itse toiminnassa. Muutenkin peli jyllää liian monotonisesti eteenpäin, tehden täysin samoja asioita kentästä toiseen. Näitä pelejä oikeesti mahtuu 13 tusinaan ja erottuakseen pelin täytyy tuoda jokin täysin uusi innovaatio tai toteuttaa vanhat hyväksi toteutetut systeemit kertakaikkiaan hivelevällä loistokkuudella ja päälle vielä luoda grafiikkastandardit uusiksi. Killzone 2 olisi mielestäni 3½ tähden arvoinen, mutta täysin käsittämätön hype nosti odotusarvoa ja täten pettymys oli entistä kovempi. Peli kuitenkin on sen ~20 euron arvoinen millä se uutena kaupasta nykyään lähtee.

Kirjaudu kommentoidaksesi