Battlefield: Bad Company 2

Battlefield on ensimmäisestä osastaan alkaen taannut monipuolisen verkkosodan estradin lajinsa ystäville. Oli aikansa pioneeri nähdessään päivänvalon PC:llä vuonna 2002. Enään ei menty kapeilla kujilla sidottuna vain yhteen rooliin. Tässä eri aselajit yhdessä muodostivat varsin toimivan kokonaisuuden.

Tänään mennään hiukan toisella tyylillä - tästä huolimatta yhä genrensä kärjessä. Poissa ovat ilmojen ja merivoimien hävittäjät, sukellusveneet ja lentotukialukset. Tilalle on tullut hajoavat ympäristöt, miehittämättömät lentolaitteet (UAV) ja yksinpeli.

Enään ei mennä yksin muiden joukossa, vaan yhdessä muiden kanssa. Neljän hengen squadit varmistavat syntymisen sinne toiminnan keskelle ja vilkkaan keskustelun kautta yhteiset strategiat. Pelistä on tullut intensiivisempää, kun ryhmän jäsenet vielä tukevat toisiaan ammuslaatikoiden, laastareiden ja korjaustyökalujen kautta. Yksin olet nimetön, yhdessä olette nyrkki.

Eräs ehkä hiukan vähemmälle huomiolle jäänyt osanen uutta Battlefieldin verkkopeliä on Hard Core -puoli. Tästä tuli nopeasti oma suosikki ja soolotessa mennäänkin pelkästään täällä. Poissa ovat mm. minimappi, hudin omat aputähtäimet, sijainnin paljastavat spottaukset ja killcamit ym. Paksuimmat lyijylevyt on myös jätetty kassulle suojaliivejä painamasta. Tässä omat ja tiimikavereiden huomiot korostuvat.

Bad Company 2 onnistuu ylittämään odotukset. Kun kaikki toimii moitteettomasti, jopa se ryhmän sisäinen voice-chat, ei peliä voi muuta kuin suositella jokaiselle verkkosotapelien ystäville. Tässä ruuti ei ole märkää.

Muutamia videoita muistoksi:

http://www.konsolifin.net/media/media/2176/Battlefield:_Bad_Company_2_PS3/
Meitä oli samalla puolen ainakin 10 KFN-soturia ja meno oli sen myötä varsin vauhdikasta.

http://www.konsolifin.net/media/media/2222/Battlefield_Bad_Company_2_PS3/
Hahmoluokka lääkintämies ja aseena M60, ennen sen nerfausta.

http://www.konsolifin.net/media/media/2074/Battlefield:_Bad_Company_2_PS3/
Ensimmäisen julkaisun jälkeisen viikonlopun satoa.

http://www.konsolifin.net/media/media/1975/Battlefield:_Bad_Company_2_PS3/
Pelin demo onnistui jo vakuuttamaan. Video piti tehdä sitten siitäkin :D

Kirjaudu kommentoidaksesi