Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Final Fantasy XIII

Ilman hypeä ja odotukset nollassa lähdin peliä pelaamaan, joten en varmaan ole samassa asemassa kuin FF-fanaatikot.

Nyt olen menossa muistaakseni chapter 5:ssä eli ilmeisesti hyvinkin alussa, mutta peli osaa kyllä olla puuduttava jos se ei tästä radikaalisti muutu (jota se ei käsittääkseni tee).

Musiikit ovat hyvin yksitoikkoisia ja yhdentekeviä ainakin tähän mennessä. Samat sävelet soivat jatkuvasti, tai sitten ne eroavat toisistaan vain marginaalisesti, enkä ole huomannut, että eri biisi on menossa.

Kenttäsuunnittelua kuvastaa hyvin esimerkiksi hieman kiemurteleva ränni jossa on silloin tällöin jokunen "arkkusyvennys" ja toisinaan hypitään putkessa kallion yli tai käynnistetään kone joka avaa etenemisreitin umpikujaan jouduttaessa. Ehkä pahin putkijuoksu pitkään aikaan!

Mutta kaiken tämän ylitse nousee yksi asia ärsyttävyydessään: Vanille ja sen perhanan tyhmät ääntelyt. oooo...tihihihiii...öh.... Siis onko nämä otettu suoraan jostain aikuisviihdemateriaalista? Japseihin tällainen varmaan tehoaa, mutta ainakin omasta mielestä koko hahmon olisi voinut jättää pois jos tämä hihkuva japsi-pissis on parasta mihin on pystytty hahmoa suunniteltaessa.

Plussan puolelle pääsee grafiikka, joka on mielestäni ihan nättiä joskin japsiropeille tyypillistä. Lisäksi taistelusysteemi on parempi kuin monissa muissa genren tekeleissä ja taisteluun siirtyminen ja jopa taistelun päättyminen olisi sujuvaa, ellei sitä olisi mokattu hitaasti kadotettavilla inforuuduilla. Levelaus on sinänsä ihan hauskasti toteutettu, mutta menee jo vähän kikkailun puolelle. Lisäksi levelausta vaivaa sama putkiefekti kuin kenttäsuunnitteluakin, käytännössä pelaajalla on hyvin vähän valinnanvapautta siitä, mihin suuntaan hahmoaan kehittää. Esim. et voi ottaa HP+30 palloa ellet ota siitä välistä Magic +3 ja STR+5 palloja.

Edelliset muistot ovat FF7:sta ja loistava Lost Odyssey on vielä kolkuttelemassa takaraivossa. Täyteen hintaan tätä en suosittele kuin fanaattisimmille faneille, muille ropen nälkäisille suosittelen odottamaan pelin saapumista alelaareihin.

Tässä vaiheessa arvosanaksi antaisin 3 tähteä. Juoni ja hahmot eivät ainakaan tässä vaiheessa vielä ole 3 tähden arvoisia, mutta tekninen toteutus on sen verran sujuvaa, että 2 tähteä olisi liian vähän.

Tarkennan arviotani jahka saan fantasian finaaliin.

Kirjaudu kommentoidaksesi