Dead Space

Dead Spacessa yhdistyy pelin muodossa elokuvat Event Horizon ja Aliens.

Vähäeleinen tarina ei tarjoa mitään mullistavia yllätyksiä, mutta ei myöskään ammu yli liikoja. Pelin selkäranka on audiovisuaaliset avut, sillä peli näyttää hyvältä ja kuulostaa sitäkin paremmalta. Äänitekniikkaan on selkeästi panostettu ja vaatimattomammallakin äänentoistolla peli tekee taatusti vaikutuksen - ympärillä on jatkuvasti kaikenlaista elämöinnin ääntä joka saa pelaajan varpaisilleen. Hahmon "paino" tuo myös oman osansa tunnelmaan, sillä tällä kertaa pelaaja ei ole mikään ninja. Taisteluissa täytyy oikeasti hieman miettiä kuinka asemoituu ja minne liikkuu seuraavien laukausten jälkeen.

On kuitenkin erityinen harmitus, että jatkuva äänten pelottelu on harhaa. 99% ajasta mitään tai mikään ei seuraa kurnuttavia ja kolistelevia ääniä. Tämän seikan tiedostaminen syö mahdottomasti pelin tunnelmalta ja touhu taantuu jollain tapaa turhimpien jenkkikauhuleffojen tasolle, jossa ainoastaan turhan säikäyttelyn johdosta voi sanoa "pelkäävänsä".

Äänimaisema ja pimeät käytävät kulminen ovat kuitenkin monille liikaa. Jos luulee olevansa kova jätkä tai kaipaa jännitystä, ei muuta kuin kokeilemaan - pelin yksi armoton kohtaus on Livessä ladattavana. Tätä ei tietenkään missään tapauksessa pelata muutoin kuin yöllä.

Kirjaudu kommentoidaksesi