Halo: Reach

Lyhyestä virsi kaunis

Tämä on ensisijaisesti moninpeli ja ystävän kanssa pelatessa laskeutuukin ylle se sama taika, joka niin monet kikkareet on tikkareiksi muuttanut. Tehtäväkampanjan tarina on tuhat kertaa nähtyjä konventioita siitä, kuinka täytyy mennä vihollislinjojen taakse painamaan nappia A syystä B. Alueita sahataan myös edestakaisin eikä henkilöhahmoista kannatta edes aloittaa. Mielikuvituksettoman sopan kuorruttelee umpitylsä kenttäsuunnittelu ja puisevat miljööt jollaisia tottui näkemään edellisessä konsolisukupolvessa. Ruudunpäivitys on jostain syystä yleisesti ottaen melko matalalla ja muutamassa kohtauksessa voidaan puhua jo melkein pelikelvottomuudesta. Sinsänsä erikoista, sillä peli ei ole mitenkään erityisen kaunis. Tehtävistä pari päälle liimattua erikoisempaa tehtävää erottuvat, mutta vain koska muista ei jää mitään muistamisen arvoista. Ne ovat tylsiä käytäviä tai kaukaloita joissa on keskellä yksi tönä. Tähän on pystytty jo ensimmäisellä Playstationilla. Äänipuolella on myös tötöilty, sillä jostain syystä äänitasoja ei pysty säätämään ollenkaan. Musiikki soi täysillä ja tämän johdosta on välillä vaikea kuulla mitä pelihahmot yrittävät ohjeistaa. Siinä sitten juoksentelee etiäppäin ja ihmettelee koska muutakaan ei keksi.

Ohjeistuksen puuttumiseen törmää myös erilaisissa moninpelimuodoissa. Melko pöljää, sillä jos teet jotain väärää, voivat muut pelaajat heivata sinut matsista pihalle. Puhtaista vahingoistakin rangaistaan armotta. Tämmöisillä ratkaisuilla tuntuu siltä, että peliä ei ole tarkoitettu satunnaisempien tai perinteisten hupipelaajien hyppysiin. Pelissä riittää kuitenkin hyville ja omistautuneille moninpelaajille valtavasti tekemistä ja haasteita. Pelimuotoja on runsaasti, kuten sanottu, ja jos ne eivät piisaa, on tarjolla myös kenttäeditori jolla saadaan varmasti ikää pelille.

Suurpelien markkinasegmentille sijoittuvalta peliltä odotin melkolailla enemmän suunnittelun saralta. Itse nimikkeen suhteen ei ollut sen ihmeempiä odotuksia. Fanit varmasti pitävät, mutta jotenkin tapaa epämukava pakkaus niille joille se halon hakkuu on rajoittunut liiterin tykö. Tuntuu keskeneräiseltä.

Kirjaudu kommentoidaksesi