Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

NHL 11

NHL 11 yllätti minut totaalisesti. NHL 10, jolle annoiin vuosi sitten 5/5 tähteä oli huikea peli ja nosti odotukset tätä kohtaan huimasti. NHL 10:ssä EASHL oli pelin parasta antia ja normaalit 1vs1 pelit jäivät hieman unholaan, toki niitäkin pelattiin, varsinkin Peliplaneetan omassa liigassa! En odottanut juurikaan muutoksia tähän versioon, mutta demon tullessa olin kuin nuijalla lyöty... Peli oli muuttunut uskomattoman paljon, parempaan suuuntaan! Luistelu oli hitaampaa, joka aluksi tuntui typerältä, mutta siihenkin tottui, syötöt uusittu kokonaan, taklaukset täysin erilaisia, harhautukset erilaisia ja pelaajien liikkuminenkin on erilaista. Pelillisesti NHL 11 on parasta A-luokkaa, puutteita täytyy etsiä mikroskoopin kanssa. Maaleja tulee nyt monipuolisemmin, sillä onetimerit ovat vaikeampia, nyt pakki osaa jopa katkaista syötön, joka tarkoittaa sitä, että onetimer juhlat ovat ohi. Nyt niistä tulee juuri sopiva määrä maaleja. Taklaukset toivat peliin todella paljon monipuolisuutta ja nyt fyysisten pakkien arvo kasvaa. Enää esimerkiksi Calgaryn paras pakki Robyn Regehr ei ole täysin turha, vaan joukkueen kulmakivi, jolla horjuttaa vastustajien hyökkäysrintamaa ja karistaa heiltä voimia--> He joutuvat peluuttamaan jarrukenttiä.

Eli siis pelillisesti peli on mennyt huimin harppauksin eteenpäin, entäs pelimuodot, jotka loppujen lopuksi ovat suuri osa pelin pitkäikäisyyttä? Noh, niissä on menty pari askelta eteenpäin, mutta valitettavasti tultu yksi askel myös taaksepäin. Ensin se negatiivinen muutos, nimittäin EASHL, joka oli siis NHL 10:ssä rautanen ja siihen upotinkin lähes kaikken peliaikani, on tässä suorastaan huono. Johtuu osaksi siitä, että normaalit 1vs1 pelit ovat menneet niin suuresti eteenpäin, mutta enemmänkin siitä, että EASHL on mennyt jokaisella osa-alueella huonompaan suuntaan. Nyt pelaajat väsyy, joka hidastaa pelin naurettavaksi... Toisekseen onetimereiden vaikeennuttua, maalit tehdään naurettavilla kaukolaukauksilla ja tuurin osuus on hurja. Vieläpä ollaan tungettu mukaan, ehkäpä ärsyttävin ominasuus mitä olen nähnyt, eli syötön pyytämisestä kuuluu naurettavan kova ääni, kun pelaaja naputtaa mailalla jäätä. Sitä ei saa edes asetuksista pois. Pisteeksi i:n päälle ukkojen kehittäminen on nyt tuskaisen hidasta. Nyt joutuu avaamaan jopa buustipaikkoja. Kun ne on saanut avattua (niiden avaamiseen menee se 30h) pitää sitten vasta alkaa avaamaan varusteita, joiden jälkeen pitää avata ne varsinaiset boostit. Vieläpä kun EASHL on mennyt niin paljon huonompaan suuntaan, niiden avaamiseen ei ole yhtään motivaatiota. Ja kun joutuu kokonaisuus 72 ukkelilla hääräämään, niin eihän sitä jaksa, vaan EASHL jää täysin pois. Siihen täytyy joko kuluttaa kaikki aika, tai sitten jättää kokonaan pois, en tykkää tämmöisestä yhtään.

Mutta se positiivinen asia pelimuotojen suhteen: Saanko esitellä, Hockey Ultimate Team, eli HUT! HUT pelimuoto on huikean addiktoiva ja sopii kaikille. Korttien kerääminen on todella hauskaa ja korttipakkojen oston jälkeen se kihelmöivä jännitys on erittäin mukava tunne, kuin olisi matkustanut ajassa taaksepäin niihin aikoihin kun isi osti lätkäkorttipakan kaupasta. Joskus joutuu pettymään, mutta eipä se haittaa, koska uuden pakan avaamiseen ei paljoa kulu aikaa, jos pelaa hyvin. Hienoa että ketjujen kemiat ovat palanneet takaisin! Paljon mielekkäämpää yrittää kerätä samasta joukkueesta oleva pelaajia samaan ketjuun, kuin läntätä suoraan kokonasuuksien mukaan ketjut. Pelaajien välinen huutokauppa on hyvin toteutettu, vaikkakin aluksi valikoiden selaaminen HUT:issa on hieman haastavaa. HUT:in kruunaa kuun lopuksi pelattavat playoffit, joiden voittajat saavat 15 tuhatta "pucksia" joka on todella paljon. Playoffien voittamiseen vaaditaan 4 perättäistä voittoa, eli juuri sopivan haasteellista. Kuitenkin HUT:in ehkäpä paras anti on sopimuksien kanssa taistelu. Aina loppuu sopimuksia, mutta jos on hyvin rahansa sijoittanut, niin ei tarvitse heittää pelaajaa pois, vaan voi neuvotella jatkosopimuksen, niissäkin täytyy tarkkaan miettiä, kehenkä laittaa sopimuksen ja kehen ei. Niitä sopimuskortteja on aina niukasti. Pelaajien kehittäminen on myöskin hauskaa ja erittäin hyvin toteutettu. Nyt nuorista pelaajista voi saada huipputähtiä, mutta jos yhtä pelaajaa kehittää pelkästään, niin muut pelaajat luonnollisesti jäävät jurraamaan paikoilleen. Eli taktisuutta vaaditaan siinäkin!

NHL 11 on kokonaisuudessaan paras peli, mitä olen koskaan eläessäni pelannut, joskin asenteeni lajia kohtaan auttaa siinä tässäkin asiassa. Suosittelen kuitenkin jokaiselle, vaikkei lajista pitäisikään, kokeilla aina kannattaa.

Sitten ne plussat ja miinukset:

+HUT Pelimuoto
+Parannuksia löytyy paljon pienistä isoihin
+Uusi taklausmoottori mullistaa peliä

-EASHL pilattu, ainakin omalta osaltani

5/5 on ehdottomasti se oikea arvosana tälle, EASHL:n pilaaminen ei juurikaan haittaa loppujen lopuksi, sillä normaalit 1vs1 pelit, liigat ja HUT vie kaiken ajan :)

Kirjaudu kommentoidaksesi