Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

LittleBigPlanet 2

LittleBigPlanet 2 on LittleBigPlanet 1 + monia lukuisia uudistuksia. Monet LBP2:n editorin asiat oli mahdollista toteuttaa myös LBP1:ssä, mutta se oli hyvin vaikeaa. Nyt kuka tahansa osaa tehdä monimutkaisiakin mekanismeja helposti ja lyhyessä ajassa. Uudet logiikkatyökalut, mikrosirut, sekvensserit, painovoiman hallinta, kaikkien esineiden ominaisuuksian vapaa muokkaaminen, musiikinsävellystyökalut ja monet muut lukuisat uudistukset ovat tärkeitä ja hyödyllisiä. LBP2:n editori on 10x niin hyvä kuin ensimmäisen osan. Se tekee jo pelistä ostamisen arvoisen.

Mutta sitten ne kentät, mitä editorilla saa aikaan. Vaikkei luominen kiinnostaisikaan paljoa, niin aina löytyy niitä valmiiat kenttiä pelattavaksi. Olen tähän mennessä kokeillut muun muassa avaruuslentelyä, lähes täydellistä Zelda-kopiota, Fallout-RPG:tä ja itsekin sain aikaiseksi osalti toimivan koripallokentän... Paljon on vielä tutkittavaa ja etsittävää. Ja kenttiä ilmestyy tietenkin koko ajan tiuhalla tahdilla yhteisöön ladattavaksi. Uudistetut ja helppokäyttöisemmät hakusuodattamet takaavat sen, että jos haluat pelata vain niitä laadukkaimpia tekeleitä, tulet niitä myös löytämään helposti.

Yksinpeli on ihan hyvä kerran läpipelattava tasoloikka. Tarina on myös parantunut, sillä nyt välinäytöksiä voi itse luoda, omaa puhettaan voi äänittää mikrofonilla ja LBP2:ssa debyyttinsä tekevät Sackbotit (ohjelmoitavat tekoälyn ohjaamat Sackboy-hahmot) voi luoda minkä näköiseksi tahansa. Lisäksi yksinpelin kentistä löytyy paljon kerättävää ja 100 % tekee mieli kerätä, jotta saa kaikki mahdolliset tavarat omaan käyttöönsä luodessaan omia vempaimia editorissa.

The more the merrier! Moninpeli toimii edelleen yhtä hyvin kuin aiemminkin. Moninpelatessa hupi kertoutuu pelaajien lukumäärällä ja yksinpelikentistä löytyy lukuisia neljä pelaajaa vaativia kohtia, joista saa extra-palkintokuplia. Valitettavasti verkon välityksellä pelattaessa homma ei toimi aivan yhtä hyvin: lagia esiintyy silloin tällöin ja joskus ruutuun lävähtää hetkeksi latausruutu. Välillä on jopa koko peli täytynyt lopettaa, kun Loading-ikkuna on alkanut välähdellä ruudussa loputtomasti ja peli etenee diashow'na. Sen sijaan suomalaisten kanssa verkkopeli toimi melko moitteetta, vaikka latausruutu kävi näkyvissä välillä. Toivottavasti tuleva päivitys korjaa kaikki nämä ongelmat.

Kokonaisuudessan LittleBigPlanet 2 on sellainen paketti, että tätä tulen pelaamaan vielä pitkään, luultavasti niin kauan kunnes LBP3 julkaistaan. LBP2 korvaa auttamatta nyt hyvin ontolta tuntuvan LBP1:n, sillä parannuksia on tullut joka osa-alueella: parantunut grafiikka, monipuolisemmat editointityökalut, paranneltu yhteisö ja hakuominaisuudet, sekä kolmiulotteisuutta on lisätty sivuttaissuunnissa liikkuvilla esineillä ja uusilla kameratyökaluilla. LittleBigPlanet 2 on vähintään yhtä hyvä kuin ensimmäinen osa ja koko tämän konsolisukupolven parhaimpia pelejä.

Kirjaudu kommentoidaksesi