Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Killzone 3

Kolmanteen osaansa ehtinyt Killzone-pelisarja on ollut tasavahva suoriutuja, muttei koskaan ihan räiskintäpelien kärkiluokkaa. Juonellisesti suoraan edellisestä osasta jatkuva Killzone 3 yrittää kuitenkin parhaansa: on 3D-efektejä, kymmenen kertaa edellistä suurempia tasoja ja jopa PlayStation Move -tuki. Kaiken muun hyvän lisäksi koko komeus on tekstitetty suomeksi.

Hollywood-luokan näyttävyyteen pyrkivät tehosteet ovat selkeästi Killzone 3:n vahvuus. Juoni ei niinkään. Silti tai juuri siksi peliin on helppo päästä mukaan, vaikka aiemmista osista ei olisi ikinä kuullutkaan. Myös tekniseltä kantilta homma toimii muista räiskintäpeleistä tuttuun tapaan, eli toimintaa seurataan sankarillisen ISA-sotilaan silmin ja homman pointtina on lähinnä pitää aseen tähtäin suunnattuna kiiluvasilmäisiä Helghast-raakalaisia kohti. Toki myös taktikointia ja suojautumista tarvitaan. On makuasia pitääkö enemmän Call of Dutyjen napakasta ohjattavuudesta vai Killzonen realismiin pyrkivästä raskaasta tähtäilystä.

Lyhyehkön yksinpelin posottelee läpi ihan mielellään. Moninpelikin löytyy, joskin arvostelua tehdessä peliseuraa näkyi vähänlaisesti. Peruspalikat olivat siinäkin kohdallaan. Räiskintäpelejä pelanneelle Killzone 3 onkin varma, joskin vähän yllätyksetön valinta.

Kirjaudu kommentoidaksesi