Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

LittleBigPlanet 2

Pleikkarin Little Big Planet oli aikanaan käänteentekevä elämys: perinteinen tasohyppelypeli, jossa melkein kaikkea sai viritellä, tuunata ja muokata. Little Big Planet 2 on paranneltu versio samasta teemasta. Pelattavaa ja ihmeteltävää on enemmän kuin ennen, mutta painotus on nyt entistä voimakkaammin siirtynyt pelaamisesta luomiseen.

Ensimmäistä Little Big Planetia pelanneille jatko-osa tuntuu ja näyttää tutulta. Uudet pelaajat perehdytetään pienen suuren planeetan ihmeisiin kattavan seikkailupelin avulla. Siihen kuuluu 50 valmista tasoa, joiden läpäiseminen vaati paitsi refleksejä, myös hoksottimia. Kenttiä koluamalla plakkariin kertyy yhtä ja toista jännittävää lisätilpehööriä, jolla voi tuunata peliä ja hahmoja mieleisikseen.

Pikkunäpertelyn lisäksi Little Big Planet 2 mahdollistaa kokonaisten pelien tekemisen. Valmiita elementtejä ja omia ideoita yhdistelemällä voi luoda lähes mitä tahansa, vaikkapa kaahailua, taistelua tai musiikkivideoita. Valmiit luomukset voi laittaa jakoon nettiin muiden pelaajien arvioitaviksi. Jo nyt verkosta löytyy miljoonia pelattavia tasoja, kuten alkuperäisen näköinen ja kuuloinen Donkey Kong ja Modern Warfaresta matkittu pommikonesimulaattori.

Harvassa konsolipelissä on yhtä paljon syvyyttä kuin Little Big Planet 2:ssa. Yksinkertainen seikkailun tahkoaminen on ihan mukavaa ajanvietettä, varsinkin kun pyytää kaverit mukaan. Myös ladattavien kenttien ihmettelyyn hurahtaa helposti tunti poikineen. Eniten pelistä saa kuitenkin irti monipuolisten pelintekotyökalujen kanssa leikkimällä, sillä vastaavaa ei ole muissa konsolipeleissä ikinä nähty.

Kirjaudu kommentoidaksesi