Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

EA Sports MMA

Vapaaottelusta on tullut lyhyessä ajassa suosittu harrastus. Kyseessä on kamppailu-urheilu, jossa kaksi ottelijaa pyrkii tyrmäämään toisensa joko lyönnein, potkuin tai erilaisin lukoin. Rajulta vaikuttavista tekniikoista huolimatta vakavia onnettomuuksia nähdään harvoin. Varsinkin jos tutustuu urheilulajista tehtyyn MMA-videopeliin, jossa kehään astuu lihaskimppujen sijaan joukko virtuaalitaistelijoita.

MMA on lyhenne sanoista Mixed Martial Arts, eli vapaasti tulkittuna ”taistelulajien sekoitus”. Sitä EA Sportsin MMA-peli totisesti on: iskut, kuristukset ja heitot ovat kaikki sallittuja. Ottelijat ovat tuttuja nimiä alaa televisiosta seuranneille. Royce Gracie, Randy Couture ja muut tähdet on ikuistettu hienosti pikselimuotoon.

Ohjauksessa on otettu mallia EA Sportsin nyrkkeilypeleistä ja useimmat liikkeet tehdään hyödyntämällä ohjainsauvoja. Esimerkiksi koukkulyönti tehdään pitämällä iskunappia pohjasa ja pyöräyttämällä sauvaa kaaressa. Jabit ja suorat tehdään puolestaan tökkimällä sauvaa suoraan eteenpäin. Perustekniikan oppiminen vie aikansa, mutta se on vasta alkua. Menestystä pääsee maistelemaan vasta piinallisen harjoittelun jälkeen. Hauskin ominaisuus on luonnollisesti moninpeli, jossa ajoitusta, tekniikkaa ja sorminäppäryyttä pääsee testaamaan toista ihmispelaajaa vastaan. MMA onkin mainio tapa tutustua lajiin - ja vieläpä täysin turvallisesti. Videopelin välityksellä taistellessa kun ei tule edes mustelmia.

Kirjaudu kommentoidaksesi