NHL 11

Pistetäänpä nyt arvostelua. Ensinnäkin julkaisuta on kulunut yli puoli vuotta ja olen ehtinyt testaamaan jo kaikkea perinpohjaisesti. Ensiksi pisti silmään luistelun hitaus ja uusi syöttö tekniikka. Aluksi nämä uudistukset tuntuivat vain hidastavan peliä liikaa ja se alkaisi muistuttamaan enemmän futista kuin lätkää. No nyt kun tähän on tottunut pelinopeus näyttää oikeasti aidolta ja syöttöjen kanssa pitää olla tarkkana ettei lähde liian kovaa syöttöä lähellä olevalle pelaajalle ja toisinpäin. Tuo lisää realistisuutta peliin, kun syötön voiman saa itse valita ja pitkät avauksetkin ovat mahdollisia, mutta onneksi nekin pystyy helposti katkaisemaan, ettei aina tulisi läpiajoja.

Uusi fysiikka moottori on ehdottomasti paras uudistus, sillä jos vertaa aikaisempien pelien taklauksia tähän, niin muutos on hurja. Kiekkoa ei ole edelleenkään saatu pomppimaan niin aidosti, että sitä voisi verrata tosielämään, mutta se ajaa asiansa. Ja toisena hyvänä uudistuksena voisi pitää maalitarkistusta. Joskus aikoinaan 90-luvun änäreissä oli sekin, mutta se katosi mystisesti ja nyt se on palannut. Käytännössä se toimii ihan kiitettävästi vaikka tulee sellaisiakin tilanteita missä et ole samaa mieltä videotuomari kanssa, mutta niitähän tulee oikeissakin NHL kaukaloissa.

Graaffisella puolella ei ole tapahtunut hirveästi uudistuksia, mutta grafiikka on silti hyvää. Huonona puolena voisi sanoa, että samat animaatiot pyörivät aina pelikatkoilla ja maaliuusinnoissa, joka alkaa tympimään pidemmän päälle. Maali uusinnatkin ovat ihmeellisestä kuvakulmasta kuvattu. Vieläkään ei näytetä miten koko tilanne sai alkunsa, vaan muutama sekuntti vedosta, joka menee maaliin. Selostaja kaksikko on sama varmaan neljättä vuotta peränjälkeen ja vain muutama uusi lausahdus mukana. Mutta hyvin nuo kaksi selostavat, vaikka mitään hirveitä tunnelman nostattajia ei olekkaan. Oikeat maalibiisit puuttuvat edelleen, ne saa kyllä itse säädettyä peliin Custom Music osion avulla, mutta aikamoiseksi säätämiseksi se menee.

HUT, eli Hockey Ultimate Team tuttu FIFA sarjasta, mutta nyt ensimmäistä kertaa NHL:ssä mukana. Todella koukuttava pelimuoto kyseessä. Keräät pelaajakortteja ja saat tehtyä juuri oman näköisen joukkueen ja pelata sillä yksin- ja moninpeli turnauksia yms. kaikkein suurimpien supertähtien saamiseen menee kyllä aikaa, mutta nuorista potenttiaalisista pelaajista voi kehittää supertähtiä, mutta siihenkin menee aikaa ja rahaa (puckseja).

Kaikin puolin hyvä paketti ja ehdottomasti ostamisen arvoinen, vaikka sinulla olisikin NHL 10. Niin paljon uutta tullut, mutta myös bugejakin on, mutta niin videopeleissä on tapana ollakkin.

+Uusittu fysiikka moottori
+Video tarkistus
+HUT
+Suurimmat bugimaalit korjattu

-Verkkoliigojen kaatuminen aina, kun rosteripäivitys tulee

Kirjaudu kommentoidaksesi