Test Drive Unlimited 2

TDU 2 on peli joka onnistui olemaan uusiutumatta edellisestä painoksesta. Toki pelaajan sosiaalinen vuorovaikutus-ympäristö on kasvanut, mutta pelillisesti jatko-osa on jäänyt täysin työpöydälle.

Näyttää siltä, että paukut on lyöty moninpelien ja haasteiden kehittämiseen, mutta eväät on syöty suhteellisen nopeasti. Pelaajan pitää tahkota erilaisia mitättömiä kisoja voittaakseen cup-kilpailuja, joista pääsee etenemään seuraaviin kisoihin. Ja nuo kisoihin oikeuttavat lisenssit ovat lähinnä pelaajan hermojen koettelua...

Lisenssien hankkiminen onkin eräs suurimmista asioista, jotka syövät pelattavuutta. Kaikki lisenssit on hankittava, jotta pelaaja pääsee etenemään ja lisenssien hankkimiseksi on tehtävä erilaisia mitättömiä ja tyhjänpäiväisiä ajo-haasteita. Vai miltä kuullostaa tynnyrien pujottelu ja lopussa lukkojarrutus suuren X:n päälle ? Haastavaa ? Vai pelkästään puuduttavaa ? Tätä kun joutuu toistamaan molemmilla saarilla, kaikissa lisenssiluokissa.

Huvittavin asia oli myös vanhojen bugien siirtäminen näppärästi tähän uuteen peliin. Jo ensimmäisessä TDU-pelissä auto saattoi kimmahtaa johonkin satunnaiseen suuntaan, kun se osuu jalkakäytävän reunaan. Ja Voilá, sama vika Rahikaisella! Ajelin ihan normaalilla autolla, kun oikaisin hieman jalkakäytävän yli ja samalla kaiuttimista kuului jumalaton räsähdys ja auto kimmahti nurmikolle. Luulin osuneeni oikeasti johonkin, mutta syypäänä olikin vain jalkakäytävän reuna. Tai sitten ne ovat tosi tosi tosi korkeat Havajin saarella...

Ensimmäisen pelin läpipelanneena ja kohtuu pitkän odotuksen jälkeen (niin, melkein viisi vuotta...) olisin odottanut huomattavasti parempaa versiota. Nyt tämä on lähinnä TDU ykkösen 2.0 versio. Eikä edes hyvä sellainen.

Kirjaudu kommentoidaksesi